Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Nasiona na kiełki Kalarepy Czerwonej 25 g
Odkryj moc kiełków kalarepy czerwonej i wprowadź do swojej diety prawdziwą skarbnicę witamin i mikroelementów. Nasze kiełki kalarepy czerwonej są nie tylko pyszne, ale także bogate w substancje pożyteczne dla Twojego organizmu.
Kiełki kalarepy czerwonej zawierają witaminy takie jak A, C, K, witaminy z grupy B, a także składniki mineralne takie jak wapń, magnez, potas czy żelazo. Ponadto, są bogate w białko oraz błonnik, co wspiera zdrową pracę układu pokarmowego
Kiełki używane są w celach spożywczych od tysięcy lat, a ich początki sięgają starożytnych cywilizacji takich jak Egipt czy Chiny. Pierwsze wzmianki o spożywaniu kiełków pochodzą z około 5.000 lat temu i z biegiem czasu zyskały one popularność na całym świecie.
Sposób hodowli kiełków:
- w słoiku - wypłukane nasiona wsypać do czystego słoika i zalać na 4-6 godzin letnią, przegotowaną wodą. Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i ustawić w ciepłym, widnym miejscu. Kiełki przepłukiwać i zlewać wodę dwa razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia.
- w kiełkownicy - wypłukane nasiona wsypać do czystego słoika i zalać na 4-6 godzin letnią, przegotowaną wodą. Następnie wodę zlać a nasiona rozłożyć na kiełkownicy (lub w płaskim pojemniku wyłożonym watą, ligniną, papierem higienicznym) stosunkowo równą i cienką warstwę. Przelewać dwa razy dziennie letnią wodą. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia.
Wysiew nasion jest prosty i możliwy do przeprowadzenia nie tylko w kiełkownicy, ale i w glebie - w zależności od Twoich preferencji. Jeśli chcesz, aby z nasion wyrosła cała roślina, możesz także wysiać ją w swoim ogródku (i nie zapomnieć o późniejszej pielęgnacji).
Kraj pochodzenia surowca: Polska
Wyprodukowano przez: Skworcu.com.pl Marek Skworc
Masa netto: 25 g
Informacje o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Cechy | |
Kolor | odcienie czerwieni |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl