Masz pytanie?

Nasiona na kiełki Kalarepy Czerwonej 25 g

Nasiona na kiełki Kalarepy Czerwonej - sklep Skworcu.com.pl
Nasiona na kiełki Kalarepy Czerwonej - sklep Skworcu.com.pl
  • Nasiona na kiełki Kalarepy Czerwonej - sklep Skworcu.com.pl
  • Nasiona na kiełki Kalarepy Czerwonej - sklep Skworcu.com.pl
Cena:5.75PLN
w ciągu 24h od zaksięgowania wpłaty na konto
Do koszyka
-
+
masz pytania?

SŁONECZNIK ziarna łuskane 1 kg Skworcu DUŻA PAKA Kod producenta Skworcu

 

Nasiona na kiełki Kalarepy Czerwonej 25  g

 

Odkryj moc kiełków kalarepy czerwonej i wprowadź do swojej diety prawdziwą skarbnicę witamin i mikroelementów. Nasze kiełki kalarepy czerwonej są nie tylko pyszne, ale także bogate w substancje pożyteczne dla Twojego organizmu.

 

Kiełki kalarepy czerwonej zawierają witaminy takie jak A, C, K, witaminy z grupy B, a także składniki mineralne takie jak wapń, magnez, potas czy żelazo. Ponadto, są bogate w białko oraz błonnik, co wspiera zdrową pracę układu pokarmowego

Kiełki używane są w celach spożywczych od tysięcy lat, a ich początki sięgają starożytnych cywilizacji takich jak Egipt czy Chiny. Pierwsze wzmianki o spożywaniu kiełków pochodzą z około 5.000 lat temu i z biegiem czasu zyskały one popularność na całym świecie.

 

Sposób hodowli kiełków: 

- w słoiku - wypłukane nasiona wsypać do czystego słoika i zalać na 4-6 godzin letnią, przegotowaną wodą. Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i ustawić w ciepłym, widnym miejscu. Kiełki przepłukiwać i zlewać wodę dwa razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia.

- w kiełkownicy - wypłukane nasiona wsypać do czystego słoika i zalać na 4-6 godzin letnią, przegotowaną wodą. Następnie wodę zlać a nasiona rozłożyć na kiełkownicy (lub w płaskim pojemniku wyłożonym watą, ligniną, papierem higienicznym) stosunkowo równą i cienką warstwę. Przelewać dwa razy dziennie letnią wodą. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia.

 

Wysiew nasion jest prosty i możliwy do przeprowadzenia nie tylko w kiełkownicy, ale i w glebie - w zależności od Twoich preferencji. Jeśli chcesz, aby z nasion wyrosła cała roślina, możesz także wysiać ją w swoim ogródku (i nie zapomnieć o późniejszej pielęgnacji).

 

Kraj pochodzenia surowca: Polska

Wyprodukowano przez: Skworcu.com.pl  Marek Skworc

Masa netto: 25 g

 

Informacje o alergenach:

Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.

Nasiona na kiełki Kalarepy Czerwonej 25 g - Cechy
Cechy
Kolorodcienie czerwieni

Skworcu.com.pl

Marek Skworc

 

ul. Jagiełły 13c/65

41-106 Siemianowice Śl.

NIP: 643-164-82-98

 

TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl

Facebook