Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
KIEŁKI nasion są wartościowsze niż same nasiona i produkty wytwarzane z dojrzałych roślin, gdyż podczas kiełkowania zgromadzone w nasionach substancje odżywcze przybierają najłatwiejszą do przyswojenia formę.
Sposób kiełkowania:
- nasiona wypłukać kilkakrotnie,
- moczyć je w ciepłej wodzie 4-5 godzin,
- wyłożyć do kiełkownicy lub słoika,
- dwa razy dziennie kiełkujące nasiona przepłukiwać zimną wodą,
- nasiona mają być WILGOTNE, ale NIE MOGĄ znajdować się w wodzie.
Fasola MUNG jest podstawą diety na Półwyspie Indochińskim. Przygotowuje się z niej sałatki, zupy i gulasze. Wykorzystywana jest jako baza do kotlecików wegetariańskich. Na jej bazie można przygotować wspaniały sos do ryżu czy kaszy. Ugotowaną Fasolę Mung można dodać do tradycyjnej, polskiej sałatki warzywnej.
Już 100g Fasoli Mung (ugotowanej) zaspokaja ponad 50% zapotrzebowania organizmu na błonnik. Dodatkowo ziarna Fasoli MUNG obfitują w białko, witaminy B1, B2, B5, B6, B9(kwas foliowy), K, E, C i A oraz wiele pierwiastków takich jak: magnez, mangan, selen, wapń, fosfor, żelazo, miedź, potas i cynk.
Fasola MUNG i potrawy przygotowane na jej bazie ma zbawienny wpływ na układ nerwowy człowieka dlatego poleca się ją osobom narażonym na duży stres oraz kobietom planującym ciążę i w ciąży (ze względu na wysoki poziom kwasu foliowego).
Pochodzenie: Unia Europejska
Wyprodukowano przez: Skworcu.com.pl Marek Skworc
Masa netto: 50 gramów
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Cechy | |
Kolor | odcienie zielonego |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl