Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
ZATAR (Zaatar) jest przyprawą pochodzącą z kuchni Bliskiego Wschodu. Spotkać ją można również w kuchni izraelskiej i tureckiej. Mieszanka ta powstaje na bazie tymianku, stąd jej inna nazwa – thymian.
ZATAR ma bardzo wszechstronne zastosowanie. Można go dodać do niemal wszystkich potraw. ZAATAR doskonale sprawdzi się jako marynata do mięsa z kurczaka, jagnięciny czy ryb. Posypane ZATAREM pieczone ziemniaki czy grillowana cukinia smakują wręcz wyśmienicie. THYMIAN to również świetna przyprawa do kanapek, grzanek i humusu – pasty z ciecierzycy. ZA’ATAR można też spotkać w deserach pochodzących z regionu Izraela i Syrii.
W składzie ZATARU znajduje się sumak, który nadaje mieszankce lekko kwaskowaty smak.
Składniki:
Kraj pochodzenia surowca: Polska.
Wyprodukowano przez: Skworcu.com.pl Marek Skworc.
Masa netto: 50 gramów
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Cechy | |
Kolor | wielokolorowy |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl