Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
KIEŁKI nasion są wartościowsze niż same nasiona i produkty wytwarzane z dojrzałych roślin, gdyż podczas kiełkowania zgromadzone w nasionach substancje odżywcze przybierają formę najłatwiejszą do przyswojenia przez ludzki organizm.
Kiełki posiadają mnóstwo prozdrowotnych właściwości i wartości odżywczych, ponieważ w nasionach wchodzących w fazę kiełkowania zachodzi wiele dobroczynnych procesów. Enzymy powodują zwiększenie ilości witamin, przemiany cukrów, rozkład białek na aminokwasy. Kiełki odmiennych gatunków roślin różnią się pod względem zawartości poszczególnych składników.
Słonecznik (Helianthus annuus) jest symbolem lata i piękna przyrody. To roślina o żółto – złocistych płatkach, która podąża za słońcem. Za dnia kieruje swą tarczę ku jego promieniom. Nocą zaś zamyka w sobie, by o świcie znów skierować się ku wschodowi. Słonecznik swoją nazwę uzyskał poprzez połączenie dwóch greckich słów: helios (słońce) i anthos (kwiat).
Kiełki słonecznika są bogactwem witamin i mikroelementów, które nie tylko zapewniają dobre samopoczucie, uzupełniają dietę wartościowymi składnikami mineralnymi, ale także dbają o dobrą sylwetkę oraz przeciwdziałają wielu chorobom cywilizacyjnym.
Kiełki słonecznika są doskonałym źródłem:
Kiełki słonecznika mają delikatny, orzechowy smak. Dzięki temu są doskonałym dopełnieniem do wielu potraw kulinarnych. Kiełki słonecznika możemy użyć, jako dodatek do:
Fenomenalnie komponują się w sałatce zawierającej słonecznik ziarno, kiełki słonecznika, sezam, delikatnie pokropione syropem z granatu (wszystkie składniki dostępne na naszych aukcjach).😊
Sposób kiełkowania:
Kraj pochodzenia surowca: Polska
Wyprodukowano przez: Skworcu.com.pl Marek Skworc
Masa netto: 10 gramów
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Cechy | |
Kolor | odcienie czarnego |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl