Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
KIEŁKI nasion są wartościowsze niż same nasiona i produkty wytwarzane z dojrzałych roślin, gdyż podczas kiełkowania zgromadzone w nasionach substancje odżywcze przybierają najłatwiejszą do przyswojenia formę.
Sposób kiełkowania:
- nasiona wypłukać kilkakrotnie,
- moczyć je w ciepłej wodzie 4-5 godzin,
- wyłożyć do kiełkownicy lub słoika,
- dwa razy dziennie kiełkujące nasiona przepłukiwać zimną wodą,
- nasiona mają być WILGOTNE, ale NIE MOGĄ znajdować się w wodzie.
Kozieradka to roślina znana i stosowana już w starożytności. Prażone nasiona spożywano bowiem jako pokarm wzmacniający i odmładzający. Na Bliskim Wschodzie karmiono nią kobiety w haremach.
Właściwości:
Nasiona kozieradki wykazują działanie ogólnie wzmacniające organizm, stanowią uzupełnienie diety w łatwo wchłanianie białko i tłuszcze roślinne. Kozieradka ułatwia również przyswajanie węglowodanów, a ponadto wpływa korzystnie na poziom cholesterolu oraz pobudza wydzielanie soku trawiennego i regenerację wszystkich tkanech. Szczególnie polecana jako zioło wzmacniające dla rekonwalescentów i sportowców.
Kraj pochodzenia: Unia Europejska
Wyprodukowano przez: Skworcu.com.pl Marek Skworc
Masa netto: 20 gramów
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Cechy | |
Kolor | odcienie żółtego |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl