Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
KIEŁKI nasion są wartościowsze niż same nasiona i produkty wytwarzane z dojrzałych roślin, gdyż podczas kiełkowania zgromadzone w nasionach substancje odżywcze przybierają najłatwiejszą do przyswojenia formę.
Kiełki posiadają mnóstwo prozdrowotnych właściwości i wartości odżywczych, ponieważ w nasionach wchodzących w fazę kiełkowania zachodzi wiele dobroczynnych procesów. Enzymy powodują zwiększenie ilości witamin, przemiany cukrów, rozkład białek na aminokwasy. Kiełki odmiennych gatunków roślin różnią się pod względem zawartości poszczególnych składników.
Rukola znana jest wszystkim pod postacią zielonych, lekko ostrych listków najczęściej dodawanych do sałatek. Ma charakterystyczny pikantny smak, który odnaleźć możemy również w jej kiełkach! 😊
Przekonaj się, jak proste jest rokuli przygotowanie i ile witamin dostarczy Ci kiełków spożywanie 😊
Kiełki rukoli są doskonałym źródłem:
Kiełki rukoli możemy użyć, jako dodatek do:
Sposób kiełkowania:
Czy wiesz, że ...
... wzmianki o rukoli można znaleźć w Biblii – Księga Królewska?
... starożytni Rzymianie traktowali rukolę jako afrodyzjak?
Kraj pochodzenia surowca: Polska
Wyprodukowano przez: Skworcu.com.pl Marek Skworc
Masa netto: 15 gramów
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Cechy | |
Kolor | odcienie zielonego |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl