Masz pytanie?
Zobacz

Skworcu.com.pl

Marek Skworc

 

ul. Jagiełły 13c/65

41-106 Siemianowice Śl.

NIP: 643-164-82-98

 

TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl

Nasiona na kiełki MIX 20 g

Nasiona na kiełki MIX - sklep internetowy
Nasiona na kiełki MIX - sklep internetowy
Cena:1.75PLN
w ciągu 24h od zaksięgowania wpłaty na koncie
Do koszyka
-
+
masz pytania?

 

NASIONA NA KIEŁKI MIX 20 gramów

 

KIEŁKI były znane już w starożytnych Chinach. Zasłynęły tam jako dodatek do jedzenia i leki. Dzięki wysokiej zawartości kwasów omega 3 i enzymów KIEŁKI przeciwdziałają wielu chorobom, wzmacniają nasz organizm i dostarczają mu łatwo przyswajalnych witamin i mikroelementów. Enzymy wytwarzane w nasionach podczas kiełkowania ułatwiają trawienie pokarmów, spożywanych z ich udziałem.

 

Składniki mieszanki NASION NA KIEŁKI wchodzi:

  • rzodkiewka – skiełkowana, dostarcza organizmowi dużych ilości witaminy C , B1, B2 i B3 oraz A i E; duża ilość siarki zawarta kiełkach rzodkiewki odżywia i wzmacnia włosy i paznokcie
  • lucerna – jej kiełki są źródłem żelaza, fitoestrogenów i białka oraz witaminy A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C i E oraz kwasu foliowego; polecane kobietom w ciąży i planującym dziecko;
  • rzeżucha – kiełki tej rośliny zawierają witaminy z grupy B, witaminę A i C oraz K, wapń, magnez, żelazo, mangan, cynk, potas i jod; ich obecność w diecie doskonale poprawia kondycję włosów, paznokci i skóry;
  • gorczyca żółta – skiełkowane ziarna gorczycy pomagają odbudować i utrzymać florę bakteryjną przewodu pokarmowego, oczyszczają i odtruwają organizm.

 

KIEŁKI nasion są wartościowsze niż same nasiona i produkty wytwarzane z dojrzałych roślin, gdyż podczas kiełkowania zgromadzone w nasionach substancje odżywcze przybierają najłatwiejszą do przyswojenia formę.

Kiełki możemy spożywać w sałatkach, pastach kanapkowych, jako dodatek do serów i jajek. Z powodzeniem dodamy je do potraw z mięsa, zup i sosów

 

Sposób kiełkowania:

  • nasiona wypłukać kilkakrotnie,
  • moczyć je w ciepłej wodzie 4-5 godzin,
  • wyłożyć do kiełkownicy lub słoika,
  • dwa razy dziennie kiełkujące nasiona przepłukiwać zimną wodą,
  • nasiona mają być WILGOTNE, ale NIE MOGĄ znajdować się w wodzie

 

Kraj pochodzenia: Polska

Wyprodukowano przez: Skworcu Marek Skworc

Masa netto: 20 gramów

 

Informacja o alergenach:

Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.

Nasiona na kiełki MIX 20 g - Cechy
Cechy
Kolorodcienie brązowego

Skworcu.com.pl

Marek Skworc

 

ul. Jagiełły 13c/65

41-106 Siemianowice Śl.

NIP: 643-164-82-98

 

TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl

Facebook