Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Bylica jest zapomnianą w kuchni polskiej przyprawą. Być może dzieje się tak przez fakt, że uważana jest za chwast. Jednak ziele tej rośliny jest wspaniałą przyprawą. Wyśmienicie sprawdzi się jako aromatyczny dodatek do potraw z wołowiny, wieprzowiny, dziczyzny i tłustego drobiu a nawet jagnięciny.
Swój niezwykły smak i aromat ziele bylicy zawdzięcza między innymi bogactwu olejków eterycznych, które pomagają regulować procesy trawienne i produkcję żółci, co świetnie się przydaje w przypadku tłustych mięs.
Sposób sporządzenia naparu z bylicy:
Zalać pełną łyżkę suszu lub też świeżego surowca szklanką wrzątku. Po ostudzeniu pić po pół szklanki dwa razy dziennie.
Sposób sporządzenia nalewki/tynktury z bylicy:
Zalać dwie pełne łyżki suszu ziela alkoholem 70% (około 100g). Następnie pozostawić do maceracji – pod przykryciem – około 2 tygodni. Uzyskany wyciąg wlać do ciemnej butelki, zamknąć hermetycznie. Odstawić w ciemne i chłodne miejsce. Spożywać około 30 kropli na cukrze lub z wodą kilka razy dziennie. Tynktura ta nadaje się nie tylko do picia, ale również do nacierania skóry w stanach reumatycznych.
Zamieszczone w serwisie opisy produktów mają charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępują konsultacji z lekarzem i nie mogą być podstawą do stosowania ich w formie jakichkolwiek wyrobów medycznych, środków farmaceutycznych i form terapii lub jako ich zamienniki. Wszelkie decyzje w w/w kwestii należy konsultować z lekarzem.
Kraj pochodzenia surowca: Polska
Wyprodukowano przez: Skworcu Marek Skworc.
Masa netto: 20 gramów
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Cechy | |
Kolor | odcienie zielonego |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl