Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Cukier trzcinowy to jedna z najpopularniejszych odmian cukrów spożywanych na całym świecie. Produkowany jest on już od wieków z niezwykłej rośliny - "trzciny dającej miód bez pszczół". Ma on wyrazisty aromat i miodowy smak. Na początku cukier ten był bardzo drogi i sprowadzony z reguły w celach medycznych. Produktowi temu przypisywano bowiem wiele właściwości zdrowotnych: kojące, przeciwbólowe, wykrztuśne, leczono trudno gojące się rany i oparzenia, a także zapalenia i przeziębienia z gorączką.
W stosunku do cukru buraczanego trzcina cukrowa zawiera on większą ilość żelaza, wapnia, fosforu, manganu, cynku i innych niezbędnych pierwiastków śladowych.
Przykładowy sposób użycia:
Cukier oferowany przez nas:
- pochodzi aż z Mauritiusa.
- idealnie nadaje się do słodzenia napojów oraz,
- w celach smakowo-dekoracyjnych do posypywania wypieków ;-)
Wartości odżywcze w 100g CUKRU TRZCINOWEGO:
Kraj pochodzenia surowca: Mauritius
Wyprodukowano przez: Skworcu.com.pl Marek Skworc
Masa netto: 200 gramów
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Cechy | |
Kolor | odcienie brązowego |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl