Masz pytanie?

Herbata czarna JABŁKO - CYNAMON aromatyzowana 50 gramów

JABŁKO - CYNAMON herbata  - sklep Skworcu.com.pl
JABŁKO - CYNAMON herbata - sklep Skworcu.com.pl
Cena:8.25PLN
w ciągu 24 h od zaksięgowania wpłaty na konto
Do koszyka
-
+
masz pytania?

STRZAŁA AMORA 50g walentynkowa herbata czarna aromatyzowana od Skworcu EAN (GTIN) 5904151843644

 

Herbata czarna JABŁKO - CYNAMON

aromatyzowana 50 gramów

 

Herbata czarna "Jabłko Cynamon" to urzekająca mieszanka, która łączy w sobie bogactwo smaku i aromatu. Bazą tej niezwykłej kompozycji jest wysokiej jakości herbata czarna z Ceylonu, słynąca ze swojej głębi i intensywności. Do tego dodajemy suszone jabłka, które wprowadzają słodką, owocową nutę, idealnie komponującą się z ciepłym, korzennym akcentem kawałków cynamonu. Całość uzupełnia aromat, który potęguje doznania smakowe, czyniąc każdą filiżankę tej herbaty prawdziwą ucztą dla zmysłów.

 

Składniki:

  • herbata czarna (Sri Lanka),
  • jabłka suszone
  • kawałki cynamonu
  • aromat

 

Herbata "Jabłko Cynamon" jest doskonałym wyborem na chłodne dni, kiedy pragniemy otulić się ciepłem i przywołać wspomnienia domowego ciepła. Jej głęboki, złożony smak rozgrzewa od środka, a dodatek cynamonu ma również pozytywny wpływ na nasze samopoczucie. Ta herbata to doskonała propozycja dla wszystkich, którzy cenią sobie momenty relaksu przy filiżance aromatycznego naparu.

 

Idealna do picia w samotności, jak i w towarzystwie bliskich, herbata "Jabłko Cynamon" sprawdzi się zarówno jako codzienny rytuał, jak i specjalny napój na okazje. Zaparzona z miłością, stanie się mostem łączącym tradycję z nowoczesnością, zapewniając niezapomniane wrażenia każdemu, kto po nią sięgnie.

 

Cynamonowo-jabłkowa herbata owocowa 1 kg MEGA PAKA EAN (GTIN) 5903760688967

 

Sposób przyrządzania:

zalać wodą o temperaturze 95°C i parzyć około 2-5 minut.

 

Herbata czarna jest najbardziej znaną odmianą herbaty. Otrzymuje się ją z prawie każdego rodzaju herbaty zielonej, poprzez poddanie jej procesowi pełnej fermentacji, co powoduje zmianę zabarwienia listków na brązowo. Jednoczesnej przemianie ulegają wszystkie składniki herbaty. Fermentacja powoduje, że garbniki zamieniają się w związki aromatyczne, zmniejsza się udział witaminy C oraz niektórych związków mineralnych. Zieloną herbatę pije się aby ugasić pragnienie, czarną natomiast rozgrzewająco.

 

Przygotowanie naparu

Przygotowanie idealnego naparu z herbaty liściastej wymaga staranności i czasu. Oczywiście można zrobić to mniej dokładnie ale wtedy rezultat nie będzie tak doskonały. Woda przeznaczona do parzenia powinna być miękka, powinna zawierać jak najmniej soli mineralnych, a w szczególności soli wapnia i magnezu. Niektóre gatunki herbat nadają się lepiej do parzenia w twardej wodzie, np. gatunki z rejonu Assam.

 

Zalewanie herbaty czarnej

Herbata czarna powinna być zalewna wodą wrzącą w drugim, tak zwanym białym stadium wrzenia. Jest to moment w którym duża ilość pęcherzyków w wodzie sprawia, że woda wydaje się biała. Woda przegotowana czyli taka, która przeszła w trzecie, mocne wrzenie i duża ilość pęcherzy szybko odrywa się od powierzchni pozbawia napar aromatu odbijając się niekorzystnie na jakości. Woda niedogotowana niedogotowana z pierwszego wrzenia gdy na jej powierzchni pojawiają się pierwsze pęcherzyki obniża jedynie ekstakywność herbaty.

 

Miarkowanie herbaty czarnej

Dla każdego gatunku miarkowanie suchej herbaty jest różne. Średnio przyjmuje się, że dla uzyskania dobrego naparu na każde 200 ml wody (szklanka) należy użyć od pół do jednej łyżeczki suchej herbaty. Gdy jest to dzbanek o pojemności jednego litra należy dodać jeszcze jedną dodatkową łyżeczkę. Łyżeczka to mniej więcej 2,5 g suchej herbaty.

 

Dobrze jest także ogrzać czajnik w którym jest parzona herbata, można zrobić to w prosty sposób zalewając go kilka razy wrzątkiem. Następnie należy go wytrzeć do sucha. W kolejnym kroku wsypujemy do niego odpowiednią ilość herbaty, a następnie zalewamy wodą w stadium białego wrzenia.

 

Wyprodukowano i konfekcjonowano na terenie Unii Europejskiej

Dystrybutor: Skworcu.com.pl Marek Skworc

Masa netto: 50 gramów

 

Informacja o alergenach:

Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.

Herbata czarna JABŁKO - CYNAMON aromatyzowana 50 gramów - Cechy
Cechy
Kolorwielokolorowa

Skworcu.com.pl

Marek Skworc

 

ul. Jagiełły 13c/65

41-106 Siemianowice Śl.

NIP: 643-164-82-98

 

TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl

Facebook