Masz pytanie?

Melasa z Trzciny Cukrowej 680g

Melasa z Trzciny Cukrowej - sklep internetowy
Melasa z Trzciny Cukrowej - sklep internetowy
Cena:16.75PLN
w ciągu 24 h od zaksięgowania wpłaty na konto
Do koszyka
-
+
masz pytania?

MELASY Z TRZCINY CUKROWEJ 680 gramów

 

MELASA Z TRZCINY CUKROWEJ powstaje w procesie rafinacji cukru trzcinowego. Znajdzie ona zastosowanie niemal w każdej kuchni świata. Jej smak i aromat sprawiły, że MELASA TRZCINOWA zyskała miano czarnego, płynnego złota. Na bazie tegoż skarbu powstają słynne rumy kubańskie i jamajskie. MELASA Z TRZCINY CUKROWEJ doskonale sprawdzi się jako zamiennik cukru w każdej potrawie, zarówno na gorąco, jak i na zimno. Można jej dodać do przygotowywanego produktu lub użyć jako polewy dla niego. Można ją długo przechowywać, gdyż nie ulega krystalizacji.

 

MELASA TRZCINOWA to nie tylko słodycz. To również zdrowie. Matka Natura przez wieki zamknęła w melasie całą gamę makro i mikroelementów. Dzięki temu melasa trzcinowa ma wspaniały wpływ na nasze zdrowie. Jej spożywanie przyspiesza regenerację krwi i wspomaga działanie układu krążenia. Doskonale wspiera też nasz układ nerwowy i hormonalny oraz reguluje procesy trawienne.

 

Składniki: 

  • syrop z cukru inwertowanego, 
  • ​​​melasa trzcinowa.

 

Przykładowy sposób wykorzystania:

 

MELASA Z TRZCINY CUKROWEJ zapakowana jest w estetyczne opakowanie typu PET z wygodnym dozownikiem. Butelka została wykonana z plastiku, który jest szeroko poddawany recyklingowi.

 

Wartości odżywcze w 100g:

  • wartość energetyczna: 1344 kJ / 316 kcal,
  • węglowodany: 78 g,
    • w tym cukry: 68 g,
  • białko: 0,6 g,
  • tłuszcze: 0,2 g,
    • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,1 g,
  • sól: 0,15 g.

 

Kraj pochodzenia surowca: Wielka Brytania 

Dystrybutor: Skworcu.com.pl  Marek Skworc

Masa netto: 680 gramów

EAN: 501006708650

Melasa z Trzciny Cukrowej 680g - Cechy
Cechy
Kolorodcienie brązowego

Skworcu.com.pl

Marek Skworc

 

ul. Jagiełły 13c/65

41-106 Siemianowice Śl.

NIP: 643-164-82-98

 

TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl

Facebook