Masz pytanie?
Zobacz

Skworcu.com.pl

Marek Skworc

 

ul. Jagiełły 13c/65

41-106 Siemianowice Śl.

NIP: 643-164-82-98

 

TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl

Cukier trzcinowy WĘDZONY 100g nierafinowany

Cukier trzcinowy WĘDZONY sklep Skworcu.com.pl
Cukier trzcinowy WĘDZONY sklep Skworcu.com.pl
Cena:8.75PLN
w ciągu 24h od zaksięgowania wpłaty na koncie
Do koszyka
-
+
masz pytania?

 

Cukier trzcinowy WĘDZONY 100g

nierafinowany 

 

CUKIER TRZCINOWY WĘDZONY to niezwykle ciekawy dodatek w kuchni. Kilkudniowy proces wędzenia dymem z drzew liściastych sprawia, że CUKIER TRZCINOWY WĘDZONY zyskuje delikatną, karmelowo – słodową nutę.

 

Wyjątkowy charakter CUKRU WĘDZONEGO doskonale podkreśla smak sałatek, sosów i dań mięsnych  a wigilijny kompot z suszonych owoców smakuje wyśmienicie. WĘDZONY CUKIER TRZCINOWY to również świetny dodatek do cappuccino lub latte macchiato. Lody i desery lodowe posypane szczyptą CUKRU TRZCINOWEGO WĘDZNEGO zdobędą każde podniebienie.

 

Proces powstawania WĘDZONEGO CUKRU TRZCINOWEGO jest bardzo pracochłonny. Kryształki CUKRU TRZCINOWEGO poddaje się wielogodzinnemu działaniu dymu z drewna bukowego. Co kilka godzin należy cukier przemieszać, by zawarty w dymie zapach i smak rozprowadził się równomiernie. Pracochłonność procesu sprawia, że WĘDZONY CUKIER TRZCINOWY jest produkowany w stosunkowo niewielkich ilościach, przez co uznaje się go za niezwykle cenny i wartościowy.

 

Oferowany cukier trzcinowy pochodzi z Birmy i powstaje w 100% z trzciny cukrowej. Do jego produkcji nie użyto substancji koloryzujących, zapachowych, ani nie został wzbogacony chemicznie.

 

BEZ DODATKU SUBSTANCJI KOLORYZUJĄCYCH
BEZ SZTUCZNYCH AROMATÓW
BEZ KONSERWANTÓW 

 

Wartości odżywcze w 100g WĘDZONEGO CUKRU TRZCINOWEGO:

  • wartość energetyczna: 1658 kJ / 396 kcal,
  • węglowodany: 99 g,
    • w tym cukry: 99 g,
  • tłuszcze: 0 g,
    • w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g,
  • białko: 0 g.

 

Czy wiesz, że ..

... początki uprawy trzciny cukrowej z przeznaczeniem do otrzymywania cukru datowane są na okres ok. 8 tys. lat p.n.e. ? Czyli minęło aż 10 tysięcy lat odkąd mieszkańcy Nowej Gwinei - prawdopodobnie jako pierwsi - odkryli właściwości tej rośliny.

 

Kraj pochodzenia surowca: Myanmar - Birma

Wyprodukowano przez: Skworcu.com.pl Marek Skworc

Masa netto: 100 gramów

 

Informacja o alergenach:

Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.

Cukier trzcinowy WĘDZONY 100g nierafinowany - Cechy
Cechy
Kolorzłocisty

Skworcu.com.pl

Marek Skworc

 

ul. Jagiełły 13c/65

41-106 Siemianowice Śl.

NIP: 643-164-82-98

 

TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl

Facebook