Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
CUKIER TRZCINOWY WĘDZONY to niezwykle ciekawy dodatek w kuchni. Kilkudniowy proces wędzenia dymem z drzew liściastych sprawia, że CUKIER TRZCINOWY WĘDZONY zyskuje delikatną, karmelowo – słodową nutę.
Wyjątkowy charakter CUKRU WĘDZONEGO doskonale podkreśla smak sałatek, sosów i dań mięsnych a wigilijny kompot z suszonych owoców smakuje wyśmienicie. WĘDZONY CUKIER TRZCINOWY to również świetny dodatek do cappuccino lub latte macchiato. Lody i desery lodowe posypane szczyptą CUKRU TRZCINOWEGO WĘDZNEGO zdobędą każde podniebienie.
Proces powstawania WĘDZONEGO CUKRU TRZCINOWEGO jest bardzo pracochłonny. Kryształki CUKRU TRZCINOWEGO poddaje się wielogodzinnemu działaniu dymu z drewna bukowego. Co kilka godzin należy cukier przemieszać, by zawarty w dymie zapach i smak rozprowadził się równomiernie. Pracochłonność procesu sprawia, że WĘDZONY CUKIER TRZCINOWY jest produkowany w stosunkowo niewielkich ilościach, przez co uznaje się go za niezwykle cenny i wartościowy.
Oferowany cukier trzcinowy pochodzi z Birmy i powstaje w 100% z trzciny cukrowej. Do jego produkcji nie użyto substancji koloryzujących, zapachowych, ani nie został wzbogacony chemicznie.
BEZ DODATKU SUBSTANCJI KOLORYZUJĄCYCH
BEZ SZTUCZNYCH AROMATÓW
BEZ KONSERWANTÓW
Wartości odżywcze w 100g WĘDZONEGO CUKRU TRZCINOWEGO:
Czy wiesz, że ..
... początki uprawy trzciny cukrowej z przeznaczeniem do otrzymywania cukru datowane są na okres ok. 8 tys. lat p.n.e. ? Czyli minęło aż 10 tysięcy lat odkąd mieszkańcy Nowej Gwinei - prawdopodobnie jako pierwsi - odkryli właściwości tej rośliny.
Kraj pochodzenia surowca: Myanmar - Birma
Wyprodukowano przez: Skworcu.com.pl Marek Skworc
Masa netto: 100 gramów
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Cechy | |
Kolor | złocisty |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl