Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
JARZĘBINA DO HERBATY
konfitura bez konserwantów 200g !!!
Mało kto wie, że owoce JARZĘBINY są jadalne. A nawet jeśli ktoś wie, to nie zawsze wie jak je przygotować. Jedną z najpopularniejszych form, w jakiej spotyka się OWOCE JARZĘBINY są konfitury. Podsmażone z cukrem owoce jarzębiny doskonale smakują jako dodatek do herbaty lub lodów. KONFITURA Z JARZĘBINY to również świetne towarzystwo dla ciast i ciasteczek. Pieczone mięso, zwłaszcza wieprzowina i baranina oraz drób, to fantastyczne tło dla KONFITURY Z JARZĘBINY.
Proponowana przez nas JARZĘBINA DO HERBATY swój wyjątkowy charakter zawdzięcza tradycyjnej metodzie powstawania. Najdorodniejsze jarzębinowe korale poddaje się krótkiemu działaniu gorącej wody a następnie z cukrem podsmaża się na wolnym ogniu, pozwalając owocom spokojnie się rozpłynąć. Dzięki powolnemu, ale długiemu podgrzewaniu więcej cennych związków odżywczych, zawartych w jarzębinie, pozostaje nietknięta. Po rozlaniu do słoiczków KONFITURA JARZĘBINOWA DO HERBATY jest pasteryzowana. Proces ten pozwala na długie i bezpieczne przechowywanie przetworów bez konieczności dodawania szkodliwych, chemicznych konserwantów.
Najcenniejszym skarbem zawartym w KONFITURACH Z JARZĘBINY jest witamina C – silny przeciwutleniacz i związek, który doskonale wzmacnia układ odpornościowy organizmu. Dostarczenie odpowiedniej ilości witaminy C sprawia, że przeziębienia i wirusy rzadziej dopadają nas jesienią i zimą. Dobroczynny wpływ witaminy C na odporność wspierają dodatkowo liczne garbniki obecne w czerwonych koralikach. Związki te wykazują bowiem właściwości bakteriobójcze. Liczne kwasy organiczne, antocyjany i karotenoidy występujące w owocach jarzębiny wykazują lekko rozkurczowe działanie, ułatwiając łagodne pozbycie się uciążliwych zaparć. Witamina A, którą również znajdziemy w czerwonych jagodach jarzębiny, pomaga utrzymać drożność naczyń krwionośnych, chroniąc przed podstępną miażdżycą. Współdziała z nią mało znana witamina P (nie mylić z witaminą PP), która stanowi jeden z podstawowych czynników uszczelniających ściany naczyń krwionośnych. Pestki jarzębiny zawierają również witaminę B17 – amigdalinę, zajmującą szczególne miejsce wśród związków wspierających leczenie nowotworów. To by wyjaśniało, dlaczego „pani Jesień” co roku przywdziewa urocze korale z jarzębiny ;-)
Składniki JARZĘBINY DO HERBATY:
Wartości odżywcze w 100g JARZĘBINY DO HERBATY:
Kraj pochodzenia: Polska
Dystrybutor: Skworcu.com.pl Marek Skworc
Produkt zakupiony w tej ofercie zostanie starannie zabezpieczony na czas transportu, aby dotarł do Ciebie w nienaruszonym stanie.
Po otwarciu przechowywać w lodówce, nie dłużej niż 7 dni.
Cechy | |
Kolor | odcienie czerwonego |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl