Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Kawa ziarnista KOKOSOWO-MIGDAŁOWA – to prawdziwa uczta dla naszych zmysłów. Są to najwyższej jakości, aromatyzowane ziarna na bazie kawy Arabica Columbia Excelso o smaku i aromacie dojrzałego kokosa i delikatnego, słodkiego migdała. Całość stanowi doskonałe połączenie wyśmienitego aromatu i subtelnego smaku prawdziwej kawy. Efekt zachwyci każdego.
Kawa Arabica dotarła do Europy w XVI wieku, głównie za pośrednictwem handlarzy z Wenecji, którzy nawiązali kontakty handlowe z północną Afryką i Bliskim Wschodem. Pierwsze kawiarnie zaczęły pojawiać się w miastach takich jak Wenecja i Wiedeń, szybko zdobywając popularność w całej Europie. ARABICA to najlepszy gatunek kawy. Pochodzi z wyżyn Etiopii. Uprawiana w Afryce, Ameryce Południowej i w Azji. Jej ziarna są dość twarde i dają aromatyczny napar. Ziarna kawowca Coffe Arabica są dużo smaczniejsze od łatwiejszych w uprawie Coffea Robusta. Arabica najlepiej rośnie w chłodniejszym, górskim klimacie tropikalnym, na wysokości od 600 do 2000 metrów nad poziomem morza. Idealna gleba dla Arabiki to lekko kwaśna, bogata w minerały i dobrze zdrenowana. Rośliny te są również bardziej wrażliwe na chłód i potrzebują więcej opieki niż bardziej wytrzymała kawa Robusta.
Aby wydobyć intensywny aromat należy zaopatrzyć się w kawę świeżo paloną. W miarę możliwości powinno się kupować kawę w ziarnach i mielić ją na krótko przed zaparzeniem. Dzięki temu cały aromat olejków zostaje w kawie. Gwarantuje to możliwie najwyższą moc smaku i aromatu przygotowanego napoju. A wspaniały zapach, który zagości w naszych domach, zachęci najbliższych do przerwy na wspólną „małą czarną”
Sposób Przechowywania:
Suchy, szczelnie zamknięty pojemnik, w chłodnym miejscu.
Sposób przyrządzania:
zmielić, zalać wrzątkiem. Można dodać mleka do smaku.
Kraj pochodzenia: Brazylia
Masa netto: 500 g
Wypalono i aromatyzowano w Polsce
Wyprodukowano przez: Skworcu.com.pl Marek Skworc
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Cechy | |
Kolor | Ciemno brązowy |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl