Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
100 gramów
Kawa odświeża ciało i umysł. Jest to napar o właściwościach pobudzających. Podana rano stawia na nogi, kończąca obiad poprawia trawienie. Kawa to niezastąpione źródło energii, niweluje zmęczenie psychiczne i fizyczne. Zaś zawarta w niej kofeina jest szybko wchłaniana przez organizm, usprawnia myślenie, poprawia koncentrację i pamięć. Po jej wypiciu czujemy się pełni energii.
ARABICA to najlepszy gatunek kawy. Pochodzi z wyżyn Etiopii. Uprawiana w Afryce, Ameryce Południowej i w Azji. Jej ziarna są dość twarde i dają aromatyczny napar. Ziarna kawowca Coffe Arabica są dużo smaczniejsze od łatwiejszych w uprawie Coffea Robusta.
Etiopię powszechnie uznaje się za ojczyznę kawy a zwłaszcza jej szlachetnego gatunku jakim jest Arabica. Znakomite warunki glebowe i klimatyczne oraz nadzwyczaj staranna, czysta ekologicznie uprawa, przerób i czyszczenie ziarna powoduje, że bardzo liczne grono kawoszy uważa kawy etiopskie za niedościgniony wzór zaliczając je do kaw określanych wspólnym mianem „Mocca”. Etiopia Sidamo to mocna, lekko kwaskowata kawa o średniej wielkości, równomiernych ziarnach. Wyróżnia się subtelną, najwyższej jakości aksamitną delikatnością podkreśloną subtelnym kwiatowo-owocowym aromatem i bogatym smakiem.
Aby wydobyć intensywny aromat należy zaopatrzyć się w kawę świeżo paloną. W miarę możliwości powinno się kupować kawę w ziarnach i mielić ją na krótko przed zaparzeniem. Dzięki temu cały aromat olejków zostaje w kawie. Gwarantuje to możliwie najwyższą moc smaku i aromatu przygotowanego napoju. A wspaniały zapach, który zagości w naszych domach, zachęci najbliższych do przerwy na wspólną „małą czarną” :D
Sposób Przechowywania:
Suchy, szczelnie zamknięty pojemnik, w chłodnym miejscu.
Sposób przyrządzania:
zmielić, zalać wrzątkiem.
Kraj pochodzenia: Etiopia. Wypalono w Polsce.
Wyprodukowano przez: Skworcu.com.pl Marek Skworc.
Masa netto: 100 gramów
Informacje o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Cechy | |
Kolor | odcienie brązowego |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Czas na kawę? Dziś chętnie zaprezentuję Wam kawę ziarnistą Etiopia Sidamo. Po zmieleniu ziaren wystarczy łyżeczkę zalać wrzątkiem. Piękny, kwiatowo-owocowy zapach to zaledwie początek. W smaku napar jest bardzo delikatny, szlachetny i nie wyczuwa się tu kwaskowości. Co ciekawe przebija tu nuta czekolady i słodyczy, dlatego jeżeli nie lubicie cierpkich kaw, to jest to idealna propozycja dla Was. Polecam!!