Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Wypita rano pomaga się ,,obudzić’’ a po obiedzie pobudza jelita do procesów trawiennych. Jest niezastąpionym źródłem energii - niweluje zmęczenie psychiczne i fizyczne.
Kawa rozpuszczalna jaką znamy dziś przeszła bardzo długą i zawiłą drogę zanim osiągnęła swój aktualny wygląd i sypkość. Jej historia sięga XVII wieku kiedy to opatentowano pierwszą kawę instant - a miało to miejsce na Wyspach Brytyjskich. Natomiast podczas Wojny Secesyjnej swój test przechodziła pasta ze sproszkowanej kawy jako część racji żywnościowych dla walczących.
Pod koniec XIX wieku oficjalnie opatentowany został wynalazek suszenia kawy gorącym powietrzem, który przez kolejne lata był udoskonalany. Amerykańscy żołnierze podczas II Wojny Światowej spopularyzowali w Europie i na Dalekim Wschodzie kawę typu instant.
Dzięki rozwojowi techniki w XX wieku wymyślono technologię liofilizacji polegającej na usuwaniu wilgoci w niższej temperaturze, dzięki czemu forma proszku dłużej się utrzymuje (nie zbryla) i łatwiej się rozpuszcza.
Historia kawy w Wietnamie jest równie długa co w innych częściach świata. A swój początek ma w czasach, gdy kraj był francuską kolonią. Wietnamczycy do kawy podchodzą z wielkim szacunkiem i swoistym uwielbieniem - specjalne maszynki do parzenia kawy nazywane Phin są tam bardzo popularne.
Jakkolwiek nasze dzisiejsze Europejskie gusta kojarzą kawę bardziej jako ,, małą czarną’’ to w Wietnamie najbardziej popularne są:
Zawarta w kawie kofeina ma właściwości pobudzające ciało i umysł, jest szybko wchłaniana przez nasz organizm - usprawnia myślenie, poprawia koncentrację i pamięć.
Kawa została dopuszczona do obrotu przez Państwowy Graniczny Inspektor Sanitarny w Gdyni. Tym samym została uznana za spełniającą wymogi zdrowotne - dzięki czemu nasza kawa może być przezaczona do spożycia przez ludzi.
Oferowana przez nas kawa zawiera minumum 2% kofeiny, jest to wartość stale deklarowana. Natomiast obecne badanie jakościowe wykazało zawartość kofeiny na poziomie aż 2,98 % ( raport z kontroli do wglądu).
Sposób Przechowywania:
suchy, szczelnie zamknięty pojemnik, w chłodnym miejscu.
Sposób Przyrządzania:
1-2 łyżeczki zalać wrzątkiem. Można dodać odrobinę mleka (najlepiej kondensowanego) do smaku.
Kraj pochodzenia: Wietnam
Wyprodukowano przez: Skworcu Marek Skworc
Masa netto: 1 kilogram
Informacje o aleregnach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Cechy | |
Kolor | odcienie brązowego |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl