Masz pytanie?

Yerba Mate Playadito Despalada 500g sin palo

Yerba Mate Playadito Despalada  - sklep Skworcu
Yerba Mate Playadito Despalada - sklep Skworcu
Cena:20.75PLN
w ciągu 24h od zaksięgowania wpłaty na koncie
Do koszyka
-
+
masz pytania?

 

Yerba Mate Playadito Despalada 500g sin palo

bezglutenowa

 

Yerba mate to napar pochodzenia południowoamerykańskiego zdobywająca podniebienia coraz szerszych kręgów smakoszy herbat. Dzieje się tak ze względu na jej niepowtarzalny smak oraz niezwykłe pozytywne oddziaływanie na funkcje organizmu.

 

Ostrokrzew paragwajski wykorzystywany do produkcji PLAYADITO sin palo uprawiany jest od 1926 roku na plantacji Cooperativa Agricola de la Colonia Liebig w prowincji Corrientes w Argentynie. Jest to jedna z najbardziej cenionych plantacji ostrokrzewu paragwajskiego. Stosuje się na niej wyważone metody sadzenia i pielęgnacji ostrokrzewu, które przez dziesięciolecia były udoskonalane. Dzięki temu proces produkcji PLAYADITO jest tak dokładny i daje w rezultacie wyjątkowy napar.

 

Historia tworzenia się plantacji Cooperativa Agricola de la Colonia Liebig zaczęła się pod koniec XIX wieku, kiedy to imigranci z Europy zaczęli przybywać do Argentyny w poszukiwaniu spokoju i pracy. Wśród nich grupa niemieckich osadników osiedliła się w północno-wschodniej części prowincji Corrientes, tworząc Colonia Liebig - dołączając tym samym do ukraińskich i polskich imigrantów, którzy stacjonowali w kolonii od kilku lat. Wraz z ich zdolnością do pracy i poświęceniem, założyciele Cooperativa Liebig przywieźli projekt założenia plantacji. W ten sposób 19 grudnia 1926 roku powstała Plantacja Colonia Liebig, która obecnie składa się ze 130 powiązanych producentów rolnych i zajmuje się przede wszystkim produkcją i dystrybucją yerba mate.

 

Na plantacji Cooperativa Agricola Playadito jest przechowywane w zadaszonych zbiornikach, szczególnie chronionych przed wilgocią otoczenia przez okres od 12 do 24 miesięcy, aby zapewnić optymalny aromat, kolor i właściwości smakowe produktu. Podczas produkcji Playadito sin palo łodyżki zostają oddzielone od liści poprzez wstrząsanie i chociaż argentyński kodeks żywności dopuszcza 10% łodyżek to w Playadito nie przekraczają 5% całkowitej zawartości.

 

Proces pakowania yerba mate odbywa się w specjalnych warunkach tak, aby produkt był wolny od zapachów i wilgoci otoczenia oraz żeby mate było dostarczane Klientowi w warunkach zbliżonych do tych występujących podczas pakowania. Po otwarciu opakowania przechowywanie jest bardzo ważne, ponieważ yerba bardzo łatwo wchłania wilgoć z otoczenia, a także inne zapachy. Smak Playadito jest bardziej intensywny i długotrwały niż tradycyjny, ponieważ w całości pochodzi z liści.

 

Składniki: yerba mate (Ilex paraguariensis) 100%

 

Sposób przygotowania:

  • ¾ naczynia napełnij suszem,
  • włóż bombillę,
  • zalej wodą o temperaturze nieprzekraczającej 80 °C,
  • delektuj się pysznym smakiem Playadito sin palo😊

 

Niektóre (jest ich o wiele więcej) właściwości prozdrowotne Yerba Mate:

  • zawarta w niej kofeina pobudza cały organizm, ale nie powoduje rozdrażnienia tak, jak kofeina  zawarta w kawie,

  • łagodzi zmęczenie fizyczne,

  • wspomaga przemianę materii i niweluje uczucie głodu,

  • działa bakteriobójczo dzięki zawartości saponiny,

  • zawiera niemal wszystkie niezbędne do życia witaminy, m.in. z grupy B, witamina C, makro i mikro elementy: magnez. potas, wapń. fosfor, sód. żelazo i cynk,

  • obniża ciśnienie krwi,

  • nie powoduje uzależnienia,

  • wykazuje działanie chemoprewencyjne, co oznacza ograniczenie rozwoju nowotworów,

  • obecność kwasu pantotenowego ułatwia uczenie się i koncentrację,

  • pomaga przy syndromie odstawiennym, głównie u osób rzucających palenie.

 

Kraj pochodzenia surowca: Argentyna

Dystrybutor: Skworcu.com.pl Marek Skworc

Masa netto: 500 gramów

Produkt bezglutenowy

Yerba Mate Playadito Despalada 500g sin palo - Cechy
Cechy
Kolorodcienie zielonego

Skworcu.com.pl

Marek Skworc

 

ul. Jagiełły 13c/65

41-106 Siemianowice Śl.

NIP: 643-164-82-98

 

TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl

Facebook