Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Tandori Masala to indyjska mieszanka przypraw o wyrazistym i intensywnym aromacie. Ma zachęcający, intensywnie brązowy kolor. Cechą charakterystyczną tej przyprawy jest palący smak. Doskonała do pieczonego kurczaka i wszelkich mięs przygotowywanych na grilli i w piekarniku. Można nią również doprawiać warzywa. Jej smak złagodzi odrobina jogurtu, którym należy polać gotową potrawę.
Składniki:
kolendra,
sól,
ekstrakt z buraków,
kozieradki,
czarny pieprz,
cebula mielona,
cynamon,
czosnek mielony,
kminek,
gałka muszkatołowa,
imbir,
kardamon,
goździk,
papryka,
chili mielone,
seler,
ekstrakt z przypraw,
liść laurowy,
naturalne barwniki (E160c, E100, E172 ),
naturalne aromaty (olej cytrynowy),
regulator kwasowości (kwas cytrynowy),
proszek musztardowy,
środek przeciwzbrylający (E551).
Wartości odżywcze w 100g:
wartość energetyczna: 933 kJ / 239 kcal,
węglowodany: 45,57 g,
w tym cukry: 3,23 g,
sól: 29,2 g,
błonnik: 26,14 g,
białko: 9,25 g,
tłuszcze: 8,0 g,
w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,65 g.
Kraj pochodzenia: UK
Dystrybutor: Skworcu.com.pl Marek Skworc
Masa netto: 50 gramów
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Cechy | |
Kolor | odcienie brązowego |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl