Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Pieprz syczuański (Xanthoxylum piperitum) zwany jest też pieprzem chińskim - jiao. Właściwie nie jest to pieprz, ale o suszone szypułki kwiatowe krzewu rosnącego w Azji. Pieprz syczuański wygląda jak otwierające się pąki kwiatowe. Ma przyjemny aromat i pieprzno-cytrynowy smak, ale nie jest tak piekący jak pieprz czarny. Powinien być stosowany z umiarem (zbyt duża jego ilość może wywołać efekty przeciwne do zamierzonych) - doskonale doprawi wtedy Twoje potrawy. Po sprowadzeniu do Chin czarny pieprz zaczął konkurować z chińskim jednak, poza krótkim okresem w VI wieku, nigdy nie został w pełni zaakceptowany.
Kraj pochodzenia surowca: Chiny
Wyprodukowano przez: Skworcu.com.pl Marek Skworc
Masa netto: 30 gramów
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Cechy | |
Kolor | odcienie brązowego |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl