Masz pytanie?

Pasta sezamowa TAHINI 500g naturalna 100%

TAHINI pasta sezamowa - sklep Skworcu.com.pl
TAHINI pasta sezamowa - sklep Skworcu.com.pl
Cena:15.75PLN
w ciągu 24h od zaksięgowania wpłaty na koncie
Do koszyka
-
+
masz pytania?

 

PASTA SEZAMOWA 500g

TAHINI 100% NATURALNA

 

TAHINI to pasta powstająca ze zmielonych ziaren białego sezamu. Na bazie tego produktu przygotowuje się wiele potraw kuchni Bliskiego Wschodu. Z użyciem PASTY TAHINI przygotujesz w domu Hummus – tradycyjną pastę z ciecierzycy, aromatyczny krem kanapkowy z karobem, Baba Ganoshu – pastę z bakłażana. Pasty sezamowej TAHINI używa się również do przygotowania oryginalnej chałwy. Doskonale smakuje w surówkach, sosach i wywarach. TAHINI można dodać do kremów na słodko.

 

Czysta pasta sezamowa TAHINI jest bardzo bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe, cenny kwas linolowy oraz błonnik. Znajdziemy w nim również spore ilości żelaza, magnezu i wapnia.

 

Skład:

  • pasta sezamowa 100 %

 

100% NATURALNA !!!

NIE ZAWIERA KONSERWANTÓW !!!

BEZ DODATKU GLUTAMINIANU SODU !!!

BEZ SZTUCZNYCH BARWNIKÓW !!!

BEZ DODATKU SOLI I CUKRU !!!

BEZ DODATKU OLEJU PALMOWEGO !!!

 

 

Wartości odżywcze TAHINI w 100 gramach:

  • wartość energetyczna: 2504 kJ / 598 kcal,
  • tłuszcze: 51 g,
    • w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 6,9 g,
  • białko: 26 g,
  • błonnik: 12 g,
  • węglowodany: 4,2 g,
    • w tym cukry: 0,5 g,
  • sól:** 0,03 g.

**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Zawiera tylko naturalnie występujące cukry.

 

Kraj pochodzenia surowca: Polska

Dystrybutor: Skworcu.com.pl  Marek Skworc

Masa netto: 500 gramów

Informacja o alergenach: Produkt jest alergenem.

Przechowywać w temperaturze pokojowej.

Po otwarciu spożyć w ciągu 3 miesiecy.

Olej z sezamu na powierzchni pasty jest zjawiskiem naturalnym.

Pasta sezamowa TAHINI 500g naturalna 100% - Cechy
Cechy
Kolorodcienie beżowego

Skworcu.com.pl

Marek Skworc

 

ul. Jagiełły 13c/65

41-106 Siemianowice Śl.

NIP: 643-164-82-98

 

TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl

Facebook