Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Siemię lniane to roślina oleista znana na wszystkich kontynentach. Może być spożywany w różnej postaci i przy rozmaitych dolegliwościach. Jego działanie przerasta oczekiwania i dlatego warto po niego sięgać jak najczęściej. Nie ma wyraźnego smaku, dlatego nie jest wyczuwalny w potrawie. Jednakże nasz organizm na pewno doceni jego wartość.
Właściwości:
Nasiona lnu zawierają kwasy nienasycone tłuszczowe omega 3, witaminę E , lecytynę oraz cynk.
Len reguluje poziom cholesterolu we krwi, ma właściwości przeciwmiażdżycowe, a także działa łagodząco na objawy nadkwasoty. Może być stosowany jako lek osłonowy i działa przeciwzapalnie. Jest ponadto świetnym sposobem na zgagę, zaparcia i biegunkę. Nasiona lnu zaleca się osobom odchudzającym się, gdyż wypełniają one żołądek i redukują uczucie głodu.
Wartości odżywcze w 100g NASION LNU:
Zastosowanie kulinarne:
Nasiona lnu można stosować właściwie wszędzie – do sałatek, dań mięsnych, twarogu, jogurtów oraz chleba.
Sposób przygotowania: 2 łyżki nasion zalać wrzącą wodą i gotować pod przykryciem ok. 15 min. Nasiona odcedzić, pić wywar przy dolegliwościach układu pokarmowego i suchym kaszlu. Można również stosować jako dodatek do muslli i sałatek.
Przykładowy sposób użycia:
Kraj pochodzenia surowca: Kazachstan
Wyprodukowano przez: Skworcu.com.pl Marek Skworc
Masa netto: 150 g
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Cechy | |
Kolor | odcienie brązowego |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl