Masz pytanie?

Lapacho Matto Grosso 50g

Cena:3.99PLN
24 h od wpłaty
Do koszyka
masz pytania?

 

Lapacho – to napar z kory południowoamerykańskich drzew Lapacho rosnących w rejonie granicy Argentyny i Brazylii. Z powodu wyjątkowych właściwości zdrowotnych naparu był on czczony przez Indian jako dar Bogów. Lapacho jest bardzo bogatym źródłem składników mineralnych (żelaza, wapnia, manganu i magnezu) i substancji bioaktywnych.
 

Lapacho poprawia obraz krwi. Sprzyja wzrostowi ilości czerwonych ciałek we krwi. Jest wykorzystywane w Ameryce Łacińskiej w leczeniu infekcji i schorzeń wywoływanych przez wirusy, bakterie, grzyby.
 

Lapacho skutecznie zwalcza pasożyty, ułatwia trawienie. Aktywny składnik lapachol używany jest w leczeniu nowotworów złośliwych. Lapacho działa detoksykacyjnie, oczyszcza krew i narządy wewnętrzne z nadmiaru toksyn i trucizn. Ma właściwości antybiotyczne.
 

Składniki kory: lapachol, betalapachol, hydroksynaftochinon wykazują działanie przeciwwirusowe min. przeciw wirusom grypy, opryszczki (I i II typu), pryszczycy, poliwirusom. Lapacho poprawia funkcjonowanie układu immunologicznego.

 

Znajduje zastosowanie w leczeniu:

* chorych na leukemię

* niedokrwistość i stwardnienie tętnic

* astmy oskrzelowej, nieżytów oskrzeli

* zapalenia jelita grubego

* nieżytów żołądka

* owrzodzenia dwunastnicy

* chorób zapalnych wątroby i nerek

* cukrzycy (obniża poziom cukru we krwi)

* rozmaitych alergii

* zakażeń grzybicznych, drożdżyc

* urazów i trudno gojących się ran

* chorób skórnych
 

Naukowcy twierdzą, że Lapacho atakuje samą przyczynę choroby i wzmacnia odporność organizmu, zmuszając go niejako do walki z chorobą. Dlatego działa szybko i skutecznie.

 

Przeciwwskazania: stosowanie przez kobiety w ciąży (ze względu na badania wykazujące potencjalnie oddziaływanie na dziecko w okresie ciąży) oraz karmiące piersią (brak badań). Stosowanie leków przeciwzakrzepowych.

 

Efekty uboczne: czasami mogą występować nudności, wymioty, bóle brzucha - będące efektem procesu oczyszczania organizmu z toksyn. Zazwyczaj ustępują one po kilku dniach stosowania, jeśli jednak objawy nie ustępują - stosowanie należy przerwać.

 

Sposób przyrządzania:

1 łyżeczka kory na szklankę wody, gotować 5-15 min., po czym pozostawić wywar przez 15 min. Po 15 minutach należy odcedzić i pić tylko sam wywar. Dawkowanie: 2-8 szklanek dziennie.

 

Kraj pochodzenia: Brazylia. Wyprodukowano przez: Skworcu.com.pl Marek Skworc.

 

Nie płać za kolorowe opakowania, nalepki itd.!!! Tutaj możesz kupić przyprawy i zioła płacąc za to co rzeczywiście otrzymasz a nie za zbędną otoczkę.

Lapacho Matto Grosso 50g - Cechy
Cechy
KolorZioła

Skworcu.com.pl

Marek Skworc

 

ul. Jagiełły 13c/65

41-106 Siemianowice Śl.

NIP: 643-164-82-98

 

TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl

Facebook