Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Agar to bezbarwna, żelująca substancja z ośmiu rodzajów morskich glonów. Już ponad 2 tys. lat temu był używany przez Chińczyków i Japończyków, a następnie inne narody Azji ze względu na wspaniałe wartości zdrowotne, wysoką zawartość minerałów, witamin i protein.
Posiada wysoką zawartość jodu, wapna i żelaza. W pełni wegański agar używany jest w kuchni zamiast żelatyny. Z jego dodatkiem można przyrządzać desery oraz galaretki. Jest polecany osobom z nadwagą, ponieważ ma zerową wartość energetyczną.
Agar należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Można rozpuszczać go w wodzie, wywarach warzywnych lub owocowych oraz sokach.
Sposób użycia:
Jedną łyżeczkę od herbaty agaru należy rozpuścić przez 10 minut w 300ml płynu, a następnie gotować (ze szczyptą soli) przez 10-22 minut. Wymieszać z warzywami, owocami bądź innymi potrawami, które chcemy żelować i wstawić do lodówki.
Przykładowy sposób wykorzystania:
Wartości odżywcze w 100g AGARU
Kraj pochodzenia surowca: Hiszpania
Wyprodukowano przez: Skworcu.com.pl Marek Skworc
Masa netto: 20 gramów
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Cechy | |
Kolor | odcienie kremowego |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl