Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Kiedyś kojarzyły się głównie z Bożym Narodzeniem, dziś można je nabyć przez cały rok. Migdały to nie tylko słodka, ale także bardzo zdrowa przekąska. Migdały blanszowane to doskonałe rozwiązanie dla osób, które nie mają czasu oczyszczać je za skórki. Skórka ta może bowiem delikatnie podrażniać wyściółkę jelit.
Za pomocą migdałów blanszowanych można przyrządzić:
Przykładowe zastosowanie:
Migdały są bogatym źródłem witaminy E, która jest przeciwutleniaczem zapobiegającym powstawaniu wolnych rodników). A zatem chronią nas przed miażdżycą, zawałem serca, nowotworami, udarem mózgu, obniżeniem odporności i przedwczesnym starzeniem się. Ich atutem jest także zawartość pokaźnej ilości białka (zalecane w diecie wegetariańskiej).
Ponadto migdały zawierają znaczną ilość witamin B1 i PP oraz potas, czyli składniki usprawniające funkcje mózgu zapewniając tym samym lepszą pamięć i koncentrację. Z tego względu migdały poleca się uczniom oraz wszystkim tym, którzy chcą jak najlepiej przyswajać wiedzę.
Migdały zawierają również bardzo duże ilości magnezu potrzebnego do syntezy białek i przy skurczach mięśniowych. Magnez chroni naczynia włosowate przed zniszczeniem, bierze udział w syntezie znacznej ilości enzymów i odgrywa kluczową rolę w przemianach energetycznych cukru we krwi. To co jest szczególnie istotne, to jego ochronne działanie na mózg w warunkach stresu.
Dodatkowym atutem migdałów jest zawartość wapnia, który naturalnie wspiera kości, dlatego są one szczególnie polecane dzieciom, młodzieży w okresie wzrostu oraz kobietom w ciąży. Wartość odżywcza migdałów jest tym większa, im dokładniej są one pogryzione.
Wartości odżywcze w 100g MIGDAŁÓW BLANSZOWANYCH:
Kraj pochodzenia surowca: USA
Wyprodukowano przez: Skworcu.com.pl Marek Skworc
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Cechy | |
Kolor | odcienie kremowego |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl