Masz pytanie?

Migdały prażone MIELONE MĄCZKA migdałowa mąka 100g

Migdały mielone mąka migdałowa - sklep internetowy
Migdały mielone mąka migdałowa - sklep internetowy
Cena:6.50PLN
w ciągu 24h od zaksięgowania wpłaty na koncie
Do koszyka
-
+
masz pytania?

Migdały prażone

MIELONE MĄCZKA

migdałowa mąka 100g

 
 
 
MĄKA Z MIGDAŁÓW  są to dokładnie rozdrobnione orzechy migdałowca. Jest to bezglutenowy produkt z przeznaczeniem do wypieków cukierniczych i nie tylko. Sprawdzi się w zagęszczaniu zup i sosów, przygotowaniu pasztetów i farszów. Można nią zastąpić bułkę tartą w panierce.
 
Mąka z migdałów, dzięki wysokiej zawartości białek, jest doceniana w kuchni wegetariańskiej. Produkt ten zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A i z grupy B oraz potas, fosfor, żelazo i wapń.
 
Przykładowy sposób wykorzystania:
 
Migdały są bogatym źródłem witaminy E, która jest przeciwutleniaczem zapobiegającym powstawaniu wolnych rodników). A zatem chronią nas przed miażdżycą, zawałem serca, nowotworami, udarem mózgu, obniżeniem odporności i przedwczesnym starzeniem się. Ich atutem jest także zawartość pokaźnej ilości białka (zalecane w diecie wegetariańskiej). A ponadto migdały zawierają znaczną ilość witamin B1 i PP oraz potas, czyli składniki usprawniające funkcje mózgu zapewniając tym samym lepsza pamięć i koncentrację. Z tego względu migdały poleca się uczniom oraz wszystkim tym, którzy chcą jak najlepiej przyswajać wiedzę.
 
Migdały zawierają również bardzo duże ilości magnezu potrzebnego do syntezy białek i przy skurczach mięśniowych. Magnez chroni naczynia włosowate przed zniszczeniem bierze udział w syntezie znacznej ilości enzymów i odgrywa kluczową rolę w przemianach energetycznych cukru we krwi. To co jest szczególnie istotne, to jego ochronne działanie na mózg w warunkach stresu.
 
Dodatkowym atutem migdałów jest duża zawartość wapnia, który naturalnie wspiera kości, dlatego są one szczególnie polecane dzieciom, młodzieży w okresie wzrostu oraz kobietom w ciąży. Wartość odżywcza migdałów jest tym większa, im dokładniej są one pogryzione.
 
 
Właściwości odżywcze w 100 gramach MĄKI MIGDAŁOWEJ:
  • wartość energetyczna: 2496kJ/604kcal;
  • węglowodany: 7,6g;
    • ​w tym cukry:5g;
  • białko: 20g;
  • tłuszcze: 52g;
    • ​w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,7g;
  • ​sól: 0,04g;
 
Oferowane migdały zostały sprowadzone do naszego kraju przez polskiego importera - spełniają zatem unijne wymogi dot. jakości.
 

Kraj pochodzenia surowca: USA

Wyprodukowano przez: Skworcu.com.pl  Marek Skworc

Masa netto: 100 gramów
 

 

Informacja o alergenach:

Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.

Migdały prażone MIELONE MĄCZKA migdałowa mąka 100g - Cechy
Cechy
Kolorodcienie beżowego

Skworcu.com.pl

Marek Skworc

 

ul. Jagiełły 13c/65

41-106 Siemianowice Śl.

NIP: 643-164-82-98

 

TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl

Facebook