Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Spirulina jest nazywana często pokarmem przyszłości, zielonym złotem lub wodnym żeńszeniem. Produkt ten obfituje w białka, witaminy i minerały. Zawiera między innymi lizynę, cysteinę, metioninę, fenyloalaninę i treoninę, które są ważnymi aminokwasami dostępnymi dla ludzi wyłącznie z pożywienia. Spirulina jest także bogatym źródłem witaminy B12. Ponadto ma znacznie wyższą zawartość żelaza niż szpinak. Zawiera znacznie więcej beta-karotenu niż marchew. Spirulina to bogate źródło potasu, zawiera także wapń, chrom, miedź, żelazo, magnez, mangan, fosfor, selen, sód oraz cynk. Spirulina zawiera wiele barwników, w tym chlorofil-a, ksantofil, echinenon, myksoksantofil, zeaksantynę, kantaksantynę, diatoksantynę, 3' hydroksyechinenon, beta-kryptoksantynę, oraz fikobiliproteiny c-fikocyjaninę i allofikocyjaninę (APC).
Spirulina jest pomocna w zaburzeniach żołądkowych i jelitowych, gdyż pobudza wewnętrzną florę bakteryjną, jak bakterie Lactobacillus i Bifidus. Wiadomo również, że redukuje ryzyko zarażenia Escherichia Coli and Candida Albicans, dwoma zjadliwymi patogenami żołądkowymi i jelitowymi. Spirulina, dzięki zawartości kwasów tłuszczowych, obniża poziom cholesterolu. Zawiera antyoksydanty, które zwalczają bardzo szkodliwe wolne rodniki, odpowiedzialne za wiele problemów zdrowotnych, takich jak rak. Spirulina zapobiega uszkodzeniom serca spowodowanym przez chemioterapię przy użyciu leku Doxorubicin, nie zakłócając przy tym jego działania antynowotworowego. Spirulina redukuje ryzyko poważnych udarów i wspomaga powrót do zdrowia po udarze; odwraca związane ze starzeniem się zaburzenia pamięci i uczenia się oraz zapobiega i leczy katar sienny.
Składniki: Sproszkowana Spirulina (Alga Spirulina Platensis). Suplement diety w formie proszku.
Zalecana dzienna porcja: 3 – 6 gramów.
Sposób użycia: Zaleca się stosowanie 3 x dziennie 1 – 2 gramów po posiłku. Nie należy przekraczać zalecanej porcji w ciągu dnia.
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewniają prawidłowe funkcjonowanie organizmu.
Spirulina jest naturalnym źródłem:
Informacja żywieniowa:
Wartość odżywcza produktu | w 100 g | w porcji 3 g (%RWS*) | w porcji 6 g (%RWS*) |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 1214 kJ/290 kcal | 36 kJ/9 kcal (<1%) | 73 kJ/17 kcal (<1%) |
Białko | 57,47 g | 1,7 g (3,4%) | 3,4 g (7%) |
Węglowodany - w tym cukry | 23,9 g 3,1 g | 0,7 g (<1%) 0,1 g (<1%) | 1,4 g (<1%) 0,2 g (<1%) |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 7,72 g 2,65 g | 0,2 g (<1%) 0,08 g (<1%) | 0,5 g (<1%) 0,2 g (<1%) |
Błonnik | 3,6 g | 0,1 g (-) | 0,2 g (-) |
Sól** | 2,62 g | 0,1 g (1%) | 0,2 g (3%) |
Składnik aktywny | w porcji 3g (%RWS*) | w porcji 6 g | |
Spirulina, w tym | 3 g | 6 g | |
Wapń | 6 mg (0,8%) | 12 mg (1,5%) | |
Żelazo | 1,8 g (13%) | 3,5 g (25%) | |
Potas | 46,2 mg (2,3%) | 92,4 mg (4,6%) | |
Miedź | <1 mg (0,3%) | <1 mg (0,5%) | |
Magnez | 13 mg (3,5%) | 26 mg (7%) | |
Cynk | <1 mg (<0,1%) | <1 mg (1%) | |
Jod | 51 µg (34%) | 102 µg (68%) | |
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Opakowanie 200 g zawiera około 60 sugerowanych porcji.
Przeciwwskazania: Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników.
Przechowywanie: Przechowywać w miejscu suchym w temperaturze pokojowej w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Kraj pochodzenia surowca: Chiny.
Konfekcjonowano w Polsce.
Wyprodukowano przez: Skworcu.com.pl Marek Skworc
Masa netto: 200 g
EAN: 5904151840285
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Cechy | |
Kolor | odcienie zielonego |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl