Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
KWAS L-ASKORBINOWY, znany jako WITAMINA C, to związek niezbędny do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Niestety, nasze ciało nie potrafi wytwarzać go samodzielnie i jesteśmy zmuszeni stale uzupełniać jego poziom. KWAS L-ASKORBINOWY znajdujemy najczęściej w sokach i świeżych owocach oraz warzywach. Najwięcej WITAMINY C znajdziemy w owocach dzikiej róży, zielonej papryce chilli, natce pietruszki, jarmużu, szpinaku, pomelo, truskawkach i cytrusach. W kuchni KWAS L-ASKORBINOWY pełni rolę naturalnego i całkowice nieszkodliwego konserwantu. Pomaga on bowiem utrzymać świeżość przetworów i potraw a przy tym nie wykazuje żadnych szkodliwych działań ubocznych.
Niedobór KWASU L-ASKORBINOWEGO powoduje spadek liczby białych krwinek –limfocytów typu T, na których opiera się działanie układu odpornościowego. Tworzą one pierwszą linię obrony w walce z wirusami i bakteriami atakującymi nasz organizm. WITAMINA C pomaga niwelować skutki działania wielu szkodliwych substancji np.: ołowiu, dwusiarczku węgla, aniliny i innych trujących związków. Wysoki poziom KWASU ASKORBINOWEGO w organizmie sprzyja tworzeniu bardzo dużych zapasów glikogenu w wątrobie oraz wzmocnieniu jej czynności odtruwających. Ma to wielkie znaczenie w przypadku wielu infekcji pasożytniczych (grzyby, bakterie, robaki), w zatruciach organizmu toksynami chemicznymi bądź w przypadku wszystkich rodzajów wirusowego zapalenia wątroby.
KWAS ASKORBINOWY stymuluje produkcję interferonu, który wspiera organizm w walce z chorobami nowotworowymi. Interferony to białka wytwarzane i uwalniane przez komórki ciała, jako odpowiedź na obecność patogenów (np. wirusy, bakterie, pasożyty jak również komórki nowotworowe) wewnątrz organizmu. Interferony zapewniają komunikację pomiędzy komórkami ciała, w celu zwalczenia patogenów, poprzez uruchomienie mechanizmów obronnych systemu immunologicznego. Metaaznaliza z roku 2014 wykazała pewną zależność pomiędzy suplementacją witaminą C a zmniejszoną zachorowalnością na raka płuc.
Składniki: Kwas L-askorbinowy Witamina C 100%. Suplement diety w formie proszku.
Zalecana dzienna porcja: 100 mg, w okresach infekcji i osłabienia do 1000 mg. 1000 mg – 1250 % RWS (Referencyjna Wartość Spożycia).
Nie należy przekraczać zalecanej porcji 1 g w ciągu dnia.
Sposób użycia: Kwas L-Askorbinowy (Witaminę C) spożywać raz dziennie podczas posiłku popijając dużą ilością wody (min. 300 ml) lub rozpuścić w podobnej ilość wody lub soku.
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewniają prawidłowe funkcjonowanie organizmu.
Przeciwwskazania: Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników. Osoby, które cierpią z powodu kamicy nerkowej, przed zażyciem preparatu powinny skonsultować się z lekarzem prowadzącym.
Przechowywanie: Przechowywać suchym i zaciemnionym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Informacja żywieniowa:
Składnik aktywny | w porcji 1g | %RWS** |
Kwas L-askorbinowy Witamina C | 1000 mg | 1250% |
**RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Opakowanie 250 g zawiera około 250 sugerowanych porcji**RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Kraj pochodzenia: Chiny
Producent: Skworcu.com.pl Marek Skworc
Masa netto: 250 gramów
Informacja o alergenach: Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Cechy | |
Kolor | odcienie białego |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl