Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Bogate w błonnik suszone śliwki ułatwiają spalanie tłuszczu. Na zawarte w śliwkach pektyny nasz organizm bardzo szybko reaguje uczuciem sytości, dlatego też warto zastąpić nimi odchudzające farmaceutyki. Suszone owoce są ratunkiem dla łakomczuchów, którzy bezpiecznie mogą podjadać je zamiast tuczących czekoladek. Suszone śliwki dają bowiem żołądkowi poczucie sytości, jakiego nie zapewnia żaden wyrób czekoladowy. Śliwki są przy tym równie słodkie co czekolada i bardzo smaczne. Ostatnie badania naukowców dowodzą, że spośród wszystkich owoców to właśnie w suszonych śliwkach jest najwięcej przeciwutleniaczy- czyli substancji ograniczających powstawanie w organizmie tzw. wolnych rodników- aktywnych atomów, które uszkadzają struktury komórek i uczestniczą w procesie rozwoju raka i chorób serca. Śliwki zawierają też dużo potasu, dlatego są dobre dla osób cierpiących na nadciśnienie.
Zastosowanie kulinarne:
Śliwki suszone (bez pestek) mają zastosowanie do mięs, nadzień, do wypieków cukierniczych, do jedzenia w podróży czy przed telewizorem. Doskonale smakują jako dodatek do mięs: nadziewanego schabu czy do bigosu.
Przykładowy przepis z wykorzystaniem ŚLIWEK SUSZONYCH:
Właściwości odżywcze w 100 gramach ŚLIWEK SUSZONYCH:
Śliwki suszone dostakowo konserwowane są sorbinianem potasu.
Kraj pochodzenia: Chile
Wyprodukowano przez: Skworcu.com.pl Marek Skworc
Masa netto: 200 gramów
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Cechy | |
Kolor | odcinie brązowego |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl