Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Papryka CAPSICUM to owoce papryczki jednorocznej, znanej również jako pieprzowiec chilijski lub pieprz hiszpański. Ostre, niewielkie strączki doskonale podkreślą smak tradycyjnych potraw kuchni południowoamerykańskiej i śródziemnomorskiej. Z powodzeniem można dodać je do dań azjatyckich oraz indyjskich. Sosy, leczo czy chili con carne zyskają swój prawdziwy charakter. PAPRYCZKI CAPSICUM świetnie nadają się do potraw z warzywami strączkowymi, przede wszystkim z fasolą, a także do dań mięsnych, ostrych zup, sosów i gulaszów. Idealnie uzupełniają dania z cebulą, kukurydzą czy kalafiorem.
Właściwości:
Kapsaicyna, która nadaje PAPRYCZKOM CAPSICUM ostry smak, to alkaloid występujący w dużych ilościach w nasionach i włókienkach – ma stwierdzony dobroczynny wpływ na układ krwionośny, a dodatkowo zapobiega mutacjom komórek, mogącym prowadzić do rozwoju raka. Substancja ta, pobudzając zakończenia nerwowe w jamie ustnej, pobudza mózg do wydzielania endorfin, a tym samym poprawia nam samopoczucie. Ponadto kapsaicyna przyspiesza metabolizm, przez co może przyczyniać się do spalania większej ilości kalorii.
Kraj pochodzenia surowca: Chiny
Wyprodukowano przez: Skworcu.com.pl Marek Skworc
Masa netto: 15 gramów
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Cechy | |
Kolor | odcienie czerwonego |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl