Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Papryka Chili to jeden z kulinarnych skarbów, który zawdzięczamy odkryciu Ameryki. Obecnie jest ceniona i powszechnie stosowana na całym świecie. Dojrzała ma intensywnie czerwony kolor i bardzo ostry smak. Chili jest znakomitą i niezwykle wyrazistą przyprawą. Papryczki CHILI są wysuszone i przez to bardzo lekkie. Na jedno opakowanie składa się ok 20 strąków.
Właściwości:
Kapsaicyna – alkaloid występujący w dużych ilościach w nasionach i włókienkach – ma stwierdzony dobroczynny wpływ na układ krwionośny, a dodatkowo zapobiega mutacjom komórek, mogącym prowadzić do rozwoju raka. Substancja ta, pobudzając zakończenia nerwowe w jamie ustnej, pobudza mózg do wydzielania endorfin, a tym samym poprawia nam samopoczucie. Ponadto chili przyspiesza metabolizm, przez co może przyczyniać się do spalania większej ilości kalorii.
Zastosowanie:
Suszone chili jest niezbędnym dodatkiem do wielu dań kuchni meksykańskiej, hiszpańskiej, chińskiej i węgierskiej. Świetnie nadaje się do potraw z warzywami strączkowymi, przede wszystkim z fasolą, a także do dań mięsnych, ostrych zup, sosów i gulaszów. Idealnie uzupełnia dania z cebulą, kukurydzą czy kalafiorem.
Kraj pochodzenia: Indie
Wyprodukowano przez: Skworcu Marek Skworc
Masa netto: 20 gramów
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Cechy | |
Kolor | odcienie czerwonego |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl