Masz pytanie?

Pieprz BANASURA WĘDZONY nad drewnem bukowym 20g indyjski

Pieprz BANASURA WĘDZONY - sklep Skworcu.com.pl
Pieprz BANASURA WĘDZONY - sklep Skworcu.com.pl
Cena:4.75PLN
w ciągu 24h od zaksięgowania wpłaty na koncie
Do koszyka
masz pytania?

Pieprz BANASURA 20 gramów

WĘDZONY nad drewnem bukowym 

 

PIEPRZ WĘDZONY pochodzi z miejsca gdzie czas płynie wolniej. Wokół największej naturalnej tamy w Indiach - Banasura Sagar, pośród wspaniałego krajobrazu i najlepszych warunków klimatycznych, na niezwykle żyznej glebie rośnie PIEPRZ. Daje on możliwość lokalnej społeczności uprawiania i sprzedaży Banasura Highlands Pepper. Ten oto pieprz jest mieszanką Karimunda i Panniyur, które są cenione jako bardzo wartościowe pieprze.

 

Pieprz Banasura, zwany pieprzem górskim to dziko rosnąca i nie nadająca się do tradycyjnej uprawy roślina. Pieprz wyrasta powyżej 12 metrów - znacznie przewyższając tradycyjną wysokość upraw wynoszącą od 3 do 4 metrów. Zbiory przypadają na marzec, kiedy to owoce pieprzu są w pełni dojrzałe, duże i nabierają wyjątkowego aromatu. Wtedy to pieprz zbierany jest ręcznie w dżungli, żeby później mógł być suszony w koszyczkach na indyjskim słońcu. Całkowite zbiory są bardzo niskie i wynoszą jedynie około 2 ton, co sprawia, ze pieprz Banasura jest trudno dostępnym oraz stosunkowo drogim towarem.

 

Proces powstawania pieprzu górskiego wędzonego jest żmudny. Dojrzałe ziarna poddaje się kilkudniowemu działaniu dymu z drewna bukowego. Co kilka godzin należy pieprz przemieszać by zapach i smak równomiernie się rozłożył. Pracochłonność procesu sprawia, że WĘDZONY na zimno PIEPRZ Banasura udoskonali wszelkie dania mięsne, sery, sosy i ryby.

 

Przy produkcji korzystano nie z jakiegokolwiek przypadkowego drewna, ale z drewna bukowego - idealnego do nadawania charakterystycznego, wyrazistego wędzonkowego posmaku i aromatu.

 

PIEPRZ WĘDZONY jest świetną propozycją dla wegetarian i wegan. Teraz nawet rezygnując z mięsa możesz nadal cieszyć się smakiem i aromatem wędzonych potraw. Można go również dodać do potraw sojowych i warzywnych.

 

BEZ DODATKU GLUTAMINIANU SODU !!!

NIE ZAWIERA DODATKU SOLI !!!

BEZ KONSERWANTÓW !!!

BEZ BARWNIKÓW !!!

NON GMO !!!

 

 

Kraj pochodzenia: Indie

Dystrybutor: Skworcu.com.pl Marek Skworc

Masa netto: 20 gramów

 

Informacja o alergenach:

Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.

Pieprz BANASURA WĘDZONY nad drewnem bukowym 20g indyjski - Cechy
Cechy
Kolorodcienie czarnego

Zobacz także

Skworcu.com.pl

Marek Skworc

 

ul. Jagiełły 13c/65

41-106 Siemianowice Śl.

NIP: 643-164-82-98

 

TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl

Facebook