Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
MĄKA KONOPNA jest niezwykłym rodzajem mąki. Wyróżnia ją ciemny, brązowy kolor z zielonym odcieniem. MĄKA KONOPNA charakteryzuje się też delikatnie orzechowym smakiem. Może być używana do wypieku domowego chleba, racuchów i placuszków, nawet makaronów. Należy jednak pamiętać, że mąka konopna jest cięższa od swoich zbożowych odpowiedników i nie pozwala na wyrastanie ciasta. Dlatego aby wypieki z użyciem MĄKI KONOPNEJ wyrosły należy do połączyć MĄKĘ KONOPNĄ z inną mąką (najlepiej pszenną) w proporcji 1 część MĄKI Z KONOPII i 3 części mąki pszennej. Jeśli chcemy upiec cienkie placuszki lub płaski spód ciasta wówczas dodatek innego gatunku mąki nie jest konieczny.
MĄKA KONOPNA to nie tylko oryginalny, orzechowy smak i ciemny kolor. W MĄCE Z KONOPII znajdziemy również wiele cennych związków. Liczne nienasycone kwasy tłuszczowe Omega-3 wspierają prawidłowy przebieg krążenia krwi w organizmie i pomagają redukować poziom szkodliwej frakcji cholesterolu. Kwasy Omega-6 wspierają pracę mózgu oraz stymulują przemianę materii. Działanie to dodatkowo wspierane jest przez błonnik, który w mące z ziaren konopii występuje w dużych ilościach. MĄKA KONOPNA jest z natury produktem bezglutenowym, dlatego można ją włączać do diety osób zmagających się z celiakią i nietolerancją glutenu (należy jednak pamiętać, że na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są również produkty zawierające gluten). Białko pochodzące z MĄKI Z ZIAREN KONOPI jest jednym z najłatwiej przyswajalnych form białka na świecie. Łańcuchy tych białek obfitują w EAA, czyli egzogenne aminokwasy, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu, a których ten nie potrafi samodzielnie wytworzyć.
Wartości odżywcze w 100g MĄKI KONOPNEJ:
wartość energetyczna: 303kcal,
węglowodany: 3,5g,
białko: 30g,
tłuszcze: 8g.
Kraj pochodzenia: Polska
Wyprodukowano przez: Skworcu.com.pl Marek Skworc
Masa netto: 1 kilogram
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Cechy | |
Kolor | odcienie zielonego |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl