Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
MĄKA JAGLANA jest z natury produktem bezglutenowym, powstającym ze zmielenia kaszy jaglanej. Ta lekkostrawna mąka coraz częściej gości na naszych stołach. Świadczą o tym coraz liczniejsze sposoby na jej podanie. MĄKĘ JAGLANĄ można wykorzystać jako podstawę do wypieku ciast i ciasteczek bezglutenowych. Świetnie sprawdzi się również jako zagęstnik do zup i sosów. Z pomocą MIELONEJ KASZY JAGLANEJ można przygotować bezglutenowy chleb, spód do pizzy, babeczki, racuchy, placuszki i wiele innych, smacznych produktów.
MĄKA JAGLANA jest nie tylko alternatywą dla osób na diecie bezglutenowej. To również produkt niezwykle bogaty w witaminy z grupy B oraz witaminę E, lecytynę i mikroelementy takie jak fosfor, magnez, żelazo i wapń. W MĄCE JAGLANEJ znajdziemy również źródło ważnego w diecie krzemu. Krzemionka z MĄKI JAGLANEJ jest szczególnie cenna dla kobiet – wspomaga mineralizację kości, co zapobiega osteoporozie.
Wartości odżywcze w 100g MĄKI JAGLANEJ:
Kraj pochodzenia surowca: Polska
Wyprodukowano przez: Skworcu.com.pl Marek Skworc
Masa netto: 400 gramów
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Cechy | |
Kolor | odcienie beżowego |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl