Masz pytanie?

Mąka FARINA 00 do pizzy 1 kg WŁOCHY DUŻA PAKA

Mąka do pizzy FARINA 00 - sklep Skworcu.com.pl
Mąka do pizzy FARINA 00 - sklep Skworcu.com.pl
Cena:8.25PLN
w ciągu 24 h od zaksięgowania wpłaty
Do koszyka
-
+
masz pytania?

MĄKA DO PIZZY FARINA "00"

1 kg DUŻA PAKA

 

MĄKA DO PIZZY FARINA 00 to pszenna, bardzo drobna mąka, która przeznaczona jest do produkcji ciasta do pizzy. FARINA 00 jest zdecydowanie drobniejsza niż inne, popularne mąki. Ten typ mąki pozwala uzyskać cienkie, chrupkie ciasto o lekkiej strukturze. Drobna, wręcz pylista mąka typu 00 jest również doskonała do przygotowania focaccii, tortelini czy chleba i pierogów.

 

Wartości odżywcze w 100g MĄKI FARINA:

  • wartość energetyczna: 1497kJ/353kcal,
  • tłuszcz: 2g (w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,4g),
  • węglowodany: 72,5g (w tym cukry: 1g),
  • błonnik: 2,5g,
  • białko: 12,5g,
  • sól: 0,004g.

 

PIZZA SKWORCU

Ciasto:

  • 500 gramów mąki Farina 00,
  • 1 i 1/4 szklanki ciepłej, nie gorącej!, wody,
  • 10 gramów drożdży,
  • pół łyżeczki soli,
  • szczypta cukru,
  • zioła prowansalskie – kupisz je na naszej aukcji,
  • oliwa z oliwek.

 

Drożdże, sól i cukier utrzyj z 5 łyżkami wody. Zaczyn postaw w ciepłym miejscu aż drożdże zaczną rosnąć. Do dużej miski wsyp mąkę, lekko zamieszaj. Dodaj zaczyn i zioła prowansalskie. Wyrabiaj do uzyskania gładkiej masy. Dodaj 3 łyżki oliwy z oliwek i wyrabiaj dokładnie. Ciasto powinno mieć zwartą konsystencję, ale nie powinno się kleić do rąk.  Zostaw ciasto do wyrośnięcia. Najlepiej odstawić je wcześniej na 24 godziny do lodówki, po tym czasie wyrób je ponownie i pozostaw do wyrośnięcia. Gotowe ciasto podziel na 4 części. Każdą część rozgnieć pięścią a następnie wałkuj wzdłuż a następnie w poprzek. Ułóż ciasto na blaszce wysmarowanej olejem i nakłuj widelcem.

 

Dodatki:

  • sos do pizzy (wg własnego uznania),
  • mozarella – najlepiej starta w wiórki,
  • kilka plastrów salami,
  • kukurydza konserwowa,
  • pomidory z bazylią i czosnkiem – dostępne na naszych aukcjach.

 

Ciasto posmaruj sosem do pizzy, posyp mozarellą a następnie rozłóż salami. Całość posyp pomidorami z bazylią i czosnkiem. Piekarnik ustaw na maksymalną temperaturę, wstaw blaszkę i piecz około 4 do 5 minut. Pizza jest gotowa w chwili, gdy mozarella nabierze złotego koloru. Smacznego.

 

Kraj pochodzenia: Włochy

Wyprodukowano przez: Skworcu.com.pl Marek Skworc

Masa netto: 1 kg

 

Informacja o alergenach:

Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.

Mąka FARINA 00 do pizzy 1 kg WŁOCHY DUŻA PAKA - Cechy
Cechy
Kolorodcienie białego

Skworcu.com.pl

Marek Skworc

 

ul. Jagiełły 13c/65

41-106 Siemianowice Śl.

NIP: 643-164-82-98

 

TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl

Facebook