Masz pytanie?

Cukier trzcinowy LIGHT 200g surowy nierafinowany

Cukier trzcinowy surowy nierafinowany 200g
Cukier trzcinowy surowy nierafinowany 200g
  • Cukier trzcinowy surowy nierafinowany 200g
  • Cukier trzcinowy - porównanie koloru
Cena:2.45PLN
w ciągu 24h od zaksięgowania wpłaty na koncie
Do koszyka
-
+
masz pytania?

CUKIER TRZCINOWY SUROWY 

NIERAFINOWANY LIGHT  200 g 

 

Cukier trzcinowy to jedna z najpopularniejszych odmian cukrów spożywanych na całym świecie. Produkowany jest on już od wieków z niezwykłej rośliny - "trzciny dającej miód bez pszczół". Ma on wyrazisty aromat i miodowy smak. Na początku cukier ten był bardzo drogi i sprowadzony z reguły w celach medycznych. Produktowi temu przypisywano bowiem wiele właściwości zdrowotnych: kojące, przeciwbólowe, wykrztuśne, leczono trudno gojące się rany i oparzenia, a także zapalenia i przeziębienia z gorączką.

 

Cukier trzcinowy nierafinowany uznaje się coraz częściej za zdrowszy zamiennik cukru białego ponieważ podczas procesu rafinacji cukier pozbawiony zostaje cennych właściwości odżywczych. W stosunku do cukru buraczanego trzcina cukrowa zawiera większą ilość żelaza, wapnia, fosforu, manganu, cynku i innych niezbędnych organizmowi ludzkiemu pierwiastków śladowych.

 

Oferowany przez Skworcu.com.pl surowy cukier trzcinowy light to jaśniejsza wersja dostępnego w naszej ofercie cukru trzcinowego DEMERARA. Kolor produktu zależy od ilości melasy - im jej więcej tym cukier ciemniejszy i bardziej klejący się. Kolor oferowanego cukru w skali ICUMSA (Międzynarodowa Komisja ds. Jednolitych Metod Analizy Cukru) wynosi min. 900.

 

Cukier trzcinowy light ma jasny, złocisty kolor, delikatny smak i jest bardziej sypki w porównaniu z innymi odmianami cukru trzcinowego. Surowy cukier trzcinowy pochodzi z Birmy gdzie jest naturalnie wytwarzany w 100% z trzciny cukrowej. Do jego produkcji nie użyto substancji koloryzujących, zapachowych ani nie został wzbogacony chemicznie.

 

Cukier trzcinowy light można użyć niemalże do wszystkiego:

  • produkt idealnie sprawdzi się do słodzenia zarówno gorących jak i zimnych napojów,
  • doskonale podkreśli smak aromatycznej kawy, a nawet likierów,
  • dodany do wypieków sprawi, że przygotowane potrawy staną się jeszcze bardziej aromatyczne, a desery na zimno zabłysną jasno-złotymi kryształkami,
  • cukier trzcinowy wykorzystać możemy również do wytrawnych potraw. Wzbogaci nie tylko smak sosów, ale nada również chrupkość duszonym i pieczonym mięsom.

 

Zatem jeśli potrzebujesz sypkiego cukru trzcinowego np. do słodzenia kawy czy wypieków, a wysoka zawartość melasy nie jest niezbędna – to produkt skrojony na Twoje potrzeby. 😊

 

Przykładowy sposób użycia:

 

Składniki: cukier trzcinowy 100 % surowy nierafinowany

 

BEZ DODATKU SUBSTANCJI KOLORYZUJĄCYCH
BEZ SZTUCZNYCH AROMATÓW
BEZ KONSERWANTÓW 
NON GMO

 

Wartości odżywcze w 100g CUKRU TRZCINOWEGO:

  • wartość energetyczna: 1658 kJ / 396 kcal,
  • węglowodany: 99 g,
    • w tym cukry: 99 g,
  • tłuszcze: 0 g,
    • w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g,
  • białko: 0 g.

 

Czy wiesz, że ...

... początki uprawy trzciny cukrowej z przeznaczeniem do otrzymywania cukru datowane są na okres ok. 8 tys. lat p.n.e. ? To aż 10 tys. lat minęło odkąd mieszkańcy Nowej Gwinei - prawdopodobnie jako pierwsi - odkryli właściwości tej rośliny.

 

Kraj pochodzenia surowca: Myanmar Birma

Wyprodukowano przez: Skworcu.com.pl Marek Skworc

Masa netto: 200 gramów

 

Informacja o alergenach:

Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.

Cukier trzcinowy LIGHT 200g surowy nierafinowany - Cechy
Cechy
Kolorodcienie złocistego

Skworcu.com.pl

Marek Skworc

 

ul. Jagiełły 13c/65

41-106 Siemianowice Śl.

NIP: 643-164-82-98

 

TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl

Facebook