Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Ryż brązowy to częściowo oczyszczone ziarno ryżu. Dzięki takiemu częściowemu łuskaniu otrzymujemy ziarno pełne, naturalne o wydłużonym kształcie i brązowym kolorze. Ryż brązowy jest znacznie bogatszy w składniki mineralne, witaminy i błonnik (aż o 389%!!!) niż popularny ryż biały. Jest on również wolniej trawiony, dzięki czemu uczucie
Ryż brązowy jest źródłem:
Ryż brązowy smakiem przypomina ryż biały. Możemy go dodawać wszędzie tam, gdzie do tej pory używaliśmy ryżu białego, a więc : zupy, sałatki; możemy zastąpić nim ziemniaki lub kasze, stosować jako dodatek do dań mięsnych, ryb. Świetnie smakuje też z musami owocowymi z dodatkiem cynamonu i goździków. I już mamy prosty i pyszny a zarazem dietetyczny deser.
Wartości odżywcze w 100g RYŻU BRĄZOWEGO:
Sposób przygotowania:
Ryż brązowy odmierzamy i zalewamy ilością wody równą 1,5 objętości ryżu, gotujemy 5 do 8 minut i odstawiamy na 30 minut do nasiąknięcia.
Kraj pochodzenia: Pakistan
Wyprodukowano przez: Skworcu Marek Skworc
Masa netto: 100 gramów
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Cechy | |
Kolor | odcienie brązowego |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl