Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
„Nim się człowieka pozna, trzeba z nim beczkę soli zjeść” przysłowie żydowskie
Sól morska z Guérande jest w 100% naturalna - ma niską zawartość sodu, za to wysoką magnezu, potasu oraz oligoelementów, czyli kombinację składników aktywnych wydobywanych z dna morza (m.in. miedź, cynk, żelazo, kobalt, jod). Bogactwo odżywcze soli nieoczyszczonej jest nieporównywalne do kuchennej soli czy nawet jodowanej. Z tych właśnie powodów polecają ją lekarze, a szefowie kuchni wysoko cenią za jej walory smakowe.
Sól z Guerande charakteryzuje się wysoką wilgotnością dlatego niezbyt dobrze nadaje się do mielenia w młynku. Oferujemy zatem Państwu sól drobną, abyście mogli się cieszyć wspaniałym smakiem i właściwościami zdrowotnymi bez zaprzątania sobie głowy mieleniem.
100% NATURALNA!
BEZ SZTUCZNYCH DODATKÓW!
NIEPRZETWORZONA!
Sól morska z Guerande jest zbierana w niezmienny sposób od 2000 lat przez mieszkańców Bretanii – tzw. „solnych żniwiarzy”. Pola solne są polami szaro-niebieskiej ziemi glinianej. Dzięki temu sól zawiera wartościowe składniki mineralne i mikroelementy, a jej unikalny sposób wytwarzania odpowiada za szarą barwę produktu i jego niepowtarzalny smak.
Sól swą nazwę zawdzięcza Guérande (bret. Gwenrann) - miejscowości we Francji, która znana jest głównie z pozyskiwania soli morskiej. Tamtejsze solarnie produkują nieprzerwanie sławną na całym świecie sól jeszcze od czasów rzymskich.
Sól morska z Guérande dzięki swojej intensywnej solnej nucie nadaje się do stosowania w wielu daniach. Oferowana sól wzbogaci Wasze potrawy - szczególnie owoce morza, steki i wszystko co ma do zaoferowania kuchnia francuska.
Kraj pochodzenia: Francja
Dystrybutor: Skworcu.com.pl Marek Skworc
Masa netto: 100 gramów
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Cechy | |
Kolor | odcienie białego |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl