Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Kokos (Cocos nucifera L.) to roślina pochodząca z Azji i Ameryki Południowej. Drzewo uprawiane jest od wielu milionów lat głównie ze względu na wartości odżywcze, prozdrowotne i smakowe. Badania naukowe przeprowadzone w Nowej Zelandii wykazały, że palma kokosowa rosła na tamtejszym terenie już przed 15 milionami lat! Przetworzony kokos występuje pod wieloma postaciami. Można kupić wiórki kokosowe, chipsy kokosowe, mleczko kokosowe, mąkę kokosową, cukier kokosowy, a nawet olej kokosowy. Teraz do tej zacnej ekipy dołącza kokos kandyzowany w płatach! 😊
KOKOS KANDYZOWANY ma postać biało kremowych kwadracików o średnio miękkiej strukturze. Jego słodki i oryginalny smak doskonale komponuje się z jogurtem, musli oraz z serkami homogenizowanymi. PŁATY KANDYZOWANEGO KOKOSU wspaniale sprawdzą się również jako dodatek do wszelkiego rodzaju ciast, ciastek i ciasteczek. Kremy, desery i lody dzięki niemu zyskają nowy smak i wygląd. Delikatny kolor KOSTEK KOKOSU KANDYZOWANEGO podkreśla urodę potrawy oraz nada potrawom wspaniały smak tropików. Płaty kokosa można spożywać również same, gdy najdzie nas ochota na coś małego i słodkiego. Smakują jak cukierkowe kawałki lata😊
KOKOS KANDYZOWANY to nowość na polskim rynku spożywczym, jednak sama roślina znana jest nam od lat. Swoją sławę zawdzięcza ona głównie swoim właściwościom pro-zdrowotnym. Kokos jest zasobny w aminokwasy i witaminę C oraz żelazo. Już niewielka ilość kokosu dostarcza organizmowi znaczne ilości kwasu foliowego, wapnia, potasu i magnezu. Kokos ma wiele zalet i często jest stosowany w diecie. Można nim zastąpić całkowicie białko zwierzęce. Reguluje ruchy perystatyczne jelit, przyczyniając się do poprawy płynności procesów trawiennych, wspomagając metabolizm i stabilizując poziom cholesterolu we krwi. Zawarte w kokosie antyutleniacze spowalniają procesy starzenia i niwelują działanie wolnych rodników.
Owoce kandyzowane to produkt otrzymany z owoców oraz niektórych warzyw, całych lub krojonych, przez wysycanie cukrem z dodatkiem syropu skrobiowego ewentualnie innymi dodatkami smakowymi. Dzięki wysokiej koncentracji cukru kandyzaty w ciągu całego okresu przechowywania zachowują swoje wyjątkowe właściwości jak jędrność, kształt, intensywność barwy i smaku, typowe dla danego rodzaju owocu. Są idealnym dodatkiem do wszelkich ciast czy deserów, do których w procesie otrzymywania niezbędne jest użycie wysokich lub niskich temperatur.
Składniki:
Kandyzowane owoce kokosu są konserwowane dwutlenkiem siarki (konserwantem i przeciwutleniaczem), który chroni przed rozwojem bakterii, drożdży i pleśni.
NON GMO
BEZ SZTUCZNYCH BARWNIKÓW
BEZ SZTUCZNYCH AROMATÓW
BEZ WZMACNIACZY SMAKU
Wartości odżywcze w 100g:
Kandyzowane owoce KOKOSU są źródłem BŁONNIKA, który:
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Dystrybutor: Skworcu.com.pl Marek Skworc
Masa netto: 100 gramów
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Cechy | |
Kolor | kokosowy |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl