Masz pytanie?

Orzeszki Arachidowe Ziemne w Karmelu 100g

Arachidy w karmelu Skwprcu.com.pl
Arachidy w karmelu Skwprcu.com.pl
Cena:2.75PLN
w ciągu 24h od zaksięgowania wpłaty
Do koszyka
-
+
masz pytania?

ORZECHY ARACHIDOWE W KARMELU  100 g

 

Pyszne orzechy arachidowe oblane słodkim, złocistym karmelem to idealna przekąska dla każdego miłośnika słodkości. Chrupiąca karmelowa skorupka i delikatny, kremowy środek tworzą wyjątkowe połączenie smaków i tekstur. Te orzeszki doskonale sprawdzą się zarówno jako samodzielna przekąska, jak i dodatek do:

  • sałatek owocowych i warzywnych,
  • dań mięsnych w stylu azjatyckim,
  • ciast, deserów i kremów,
  • lodów i musów.

Nie tylko smakują wybornie, ale również wzbogacają potrawy o przyjemną chrupkość i karmelowy aromat.

 

  1. Karmelizowanie to starożytna technika

    Już w starożytnym Egipcie karmelizowano orzechy i owoce w miodzie, tworząc pierwsze wersje dzisiejszych słodyczy. Z czasem miód został zastąpiony cukrem trzcinowym.

  2. Orzeszki w karmelu to przysmak na całym świecie

    Znane są pod różnymi nazwami: w USA często jako „candied peanuts”, w Azji pojawiają się w street foodzie, a w Europie zdobią desery i ciasta.

  3. Naturalna konserwacja

    Karmel działa jak naturalna bariera chroniąca orzeszki przed wilgocią i utlenianiem, dlatego tego typu przekąski długo zachowują świeżość i chrupkość.

  4. Połączenie tekstur i smaków

    Chrupiąca, słodka skorupka i lekko słony, kremowy środek tworzą kontrast, który nasz mózg uwielbia – to właśnie dlatego tak trudno się im oprzeć !

 

 

Jak powstają orzeszki w karmelu? (Proces produkcji)

  1. Podprażanie orzechów

    Surowe orzeszki ziemne są najpierw delikatnie prażone – to wydobywa ich aromat i sprawia, że stają się chrupiące.

  2. Przygotowanie karmelu

    Cukier (czasem z dodatkiem syropu maltozowego lub glukozy) jest podgrzewany do odpowiedniej temperatury, aż zamieni się w złocisty, lepki karmel.

  3. Łączenie składników

    Gorący karmel wlewa się do obracającego się bębna z orzeszkami – mieszając się, powlekają się równomiernie karmelową warstwą.

  4. Chłodzenie i glazurowanie

    Orzeszki są następnie schładzane i lekko polerowane (np. gumą arabską lub woskiem pszczelim), by uzyskały ładny połysk i się nie sklejały.

  5. Pakowanie

    Po ostygnięciu i przesortowaniu orzeszki trafiają do opakowań – gotowe do chrupania!

 

 

Składniki:

  • orzechy ziemne 84 %
  • cukier
  • syrop glukozowy
  • olej rzepakowy,
  • substancje glazurujące: guma arabska, wosk pszczeli.

 

Wartości odżywcze w 100g ORZECHÓW ARACHIDOWYCH W KARMELU:

  • wartość energetyczna: 2326 kJ / 558 kcal
  • węglowodany: 25 g
    • w tym cukry: 20 g
  • tłuszcz: 36 g
    • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,9 g
  • białko: 20 g
  • błonnik: 2,2 g
  • sól: 0,02 g

 

 

Kraj pochodzenia: Polska

Wyprodukowano dla: Skworcu Marek Skworc

Masa netto: 100 g

 

Informacja o alergenach:

Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.

Orzeszki Arachidowe Ziemne w Karmelu 100g - Cechy
Cechy
Kolorodcienie żółtego, brązowego i pomarańczowego

Skworcu.com.pl

Marek Skworc

 

ul. Jagiełły 13c/65

41-106 Siemianowice Śl.

NIP: 643-164-82-98

 

TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl

Facebook