Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
KOMOSA RYŻOWA, zwana również prosem peruwiańskim, to niezwykłe i bardzo cenne zboże. Znajduje ono wiele zastosowań w kuchni. KOMOSĄ można zastąpić inne kasze, makaron, ziemniaki czy ryż w niemal wszystkich potrawach.
KOMOSA RYŻOWA zaliczana jest do tzw. super żywności (superfood). Dlaczego? Otóż zawiera ona bardzo wiele cennych składników odżywczych. Jako jedyna CZERWONA KASZA QUINOA dostarcza nam wszystkich protein i aminokwasów potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu (włączając w to izynę i izoleucynę, które charakteryzują białka pochodzenia zwierzęcego) .
Ziarna KOMOSY RYŻOWEJ obfitują w nienasycone kwasy tłuszczowe, w szczególności Omega 3 i 6 oraz kwas alfalinolenowy ALA, którego obecność w diecie obniża poziom szkodliwej frakcji cholesterolu.
Niski indeks glikemiczny CZERWONEJ KASZY QUINOA sprawia, że polecana jest ona ludziom chorym na cukrzycę i zagrożonym tą chorobą. Dodatkowo zawartość błonnika pokarmowego wspomaga proces zrzucania zbędnych kilogramów, co w profilaktyce i leczeniu cukrzycy jest niezwykle ważne. Właściwości te doceniają również osoby odchudzające się z innych przyczyn.
KOMOSA RYŻOWA nie zawiera glutenu !!!
NIE ZAWIERA KONSERWANTÓW !!!
Kraj pochodzenia surowca: Boliwia.
Wyprodukowano przez: Skworcu.com.pl Marek Skworc.
Masa netto: 100 gramów
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl