Masz pytanie?

Nerkowce 100g orzechy całe

Nerkowce 100g orzechy - sklep  Skworcu.com.pl
Nerkowce 100g orzechy - sklep Skworcu.com.pl
Cena:7.25PLN
w ciągu 24h od zaksięgowania wpłaty na koncie
Do koszyka
-
+
masz pytania?

 

NERKOWCE ORZECHY 100 gramów 

 

Nazwa nerkowce pochodzi od charakterystycznego kształtu – faktycznie przypominają nerkę. Są optymalnym źródłem magnezu – zawierają go aż 270mg/100g. Magnez wspiera zdrowie naszych mięśni (powinny o nim pamiętać osoby uprawiające sport), a także łagodzi skutki stresu. Znajdziemy w nich również witaminę B6, jednak w mniejszej ilości niż w orzechach włoskich. Orzechy nerkowca zawierają znaczne ilości żelaza, niestety trudniej wchłanianego, niż pozyskany z mięsa zwierzęcego. Mimo to, jest to jedyny produkt roślinny z tak dużą ilością żelaza dlatego doskonale nadaje się do uzupełniania diety w tym zakresie. Równie ważna jest tu obecność cynku, który poza tym, że ma duże znaczenie w rozwoju męskich narządów płciowych, to spełnia niebagatelną rolę w czynnościach krwiotwórczych oraz zapobiega niedotlenieniu organizmu.

 

Sposób użycia - zjeść delektując się smakiem lub wykorzystać do stworzenia ciast, deserów i innych pyszności ;-)

 

Przykładowe zastosowanie:

 

Wartości odżywcze w 100g ORZECHÓW NERKOWCA:

  • wartość energetyczna: 2369kJ/566kcal;
  • węglowodany: 27g;
    • w tym cukry: 6g;
  • białko: 18g;
  • tłuszcze: 47g;
    • w tym: nasycone kwasy tłuszczowe: 8,33g;
  • błonnik: 3g;
  • sód: 12mg.

 

Kraj pochodzenia surowca: Nigeria

Wyprodukowano przez: Skworcu.com.pl  Marek Skworc

Masa netto: 100 gramów

 

Informacja o alergenach:

Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.

Nerkowce 100g orzechy całe - Cechy
Cechy
Kolorodcienie kremowego

Skworcu.com.pl

Marek Skworc

 

ul. Jagiełły 13c/65

41-106 Siemianowice Śl.

NIP: 643-164-82-98

 

TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl

Facebook