Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Ryż brązowy to częściowo oczyszczone ziarno ryżu. Dzięki takiemu częściowemu łuskaniu otrzymujemy ziarno pełne, naturalne o wydłużonym kształcie i brązowym kolorze.
Ryż brązowy jest znacznie bogatszy w składniki mineralne, witaminy i błonnik (aż o 389%!!!) niż popularny ryż biały. Jest on również wolniej trawiony, dzięki czemu uczucie sytości trwa dłużej.
Ryż brązowy jest źródłem:
- tiaminy,
- ryboflawiny,
- niacyny,
- kwas pantotenowy,
- witaminy B6 i E,
- magnezu, zelaza, cynku, manganu i selenu, wapnia, fosforu i potasu,
Ryż brązowy smakiem przypomina ryż biały. Możemy go dodawać wszędzie tam, gdzie do tej pory używaliśmy ryżu białego, a więc : zupy, sałatki; możemy zastąpić nim ziemniaki lub kasze, stosować jako dodatek do dań mięsnych, ryb. Świetnie smakuje też z musami owocowymi z dodatkiem cynamonu i goździków. I już mamy prosty i pyszny a zarazem dietetyczny deser.
Sposób przygotowania:
- ryż brązowy odmierzamy i zalewamy ilością wody równą 1,5 objętości ryżu, gotujemy 5 do 8 minut i odstawiamy na 30 minut do nasiąknięcia.
Kraj pochodzenia surowca: Urugwaj
Wyprodukowano przez: Skworcu.com.pl Marek Skworc
Zakupione opakowania RYŻU BRĄZOWEGO zostaną zapakowane i wysłane w sposób uniemożliwiający ich przypadkowe uszkodzenie.
Aby ułatwić Państwu wielokrotne używanie zakupionych RYŻU BRĄZOWEGO woreczki (zamknięte grubym zgrzewem) zostaną dodatkowo zapakowane do woreczka strunowego.
Nie płać za kolorowe opakowania, nalepki itd.!!! Tutaj możesz kupić przyprawy i zioła płacąc za to co rzeczywiście otrzymasz a nie za zbędną otoczkę.
Cechy | |
Kolor | odcienie brązowego |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl