Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Pu-Erh Guarana jest mieszanką, której podstawę tworzy czerwona herbata Pu-erh o nieco gorzkim, ziemistym smaku. Całość została jednak skomponowana tak, że dodane do niej owoce i liście malin i jarzyn łagodzą ów smak i nadają naparowi wspaniały aromat i nowe oblicze.
Herbata Pu-Erh zawiera najwięcej związków mineralnych i mikroelementów oraz kofeiny (teiny), manganu, wapnia, fluoru, olejków eterycznych, i białka. Choć smak tej herbaty może być nieco przykry i drażniący, herbata ta jest niezmiernie korzystna dla organizmu człowieka.
Składniki:
Herbata czerwona znana jest w Chinach od czasów dynastii Tang. Dawniej z jej dobrodziejstw mógł korzystać jedynie cesarz. Była ona produkowana w niewielkich ilościach, w grotach trudno dostępnych. Receptura jaj wytwarzania do dnia dzisiejszego utrzymywana jest w tajemnicy. Wiadomo jedynie, że wiek suszu herbacianego dochodzi nawet do sześćdziesięciu lat. Gatunkowo jest to taka sama herbata jak czarna, swą oryginalną barwę zawdzięcza procesowi fermentacji. Herbata Pu Erh ma bardziej gorzki niż herbata czarna smak i specyficzny, mocny, ziemisty aromat. Bardzo często aromatyzuje się ją w celu poprawienia jej naturalnego smaku.
Herbata czerwona Pu-erh jest odmianą chińskiej herbaty Camellia sinensis. Jej receptura niemal nie uległa zmianie od roku 90 naszej ery. Dzisiaj chińczycy nawet nie wyobrażają sobie diety odchudzającej bez filiżanki czerwonej herbaty. Właściwości odchudzające Pu-erh zawdzięcza zawartości kofeiny, która pobudza metabolizm i przyspiesza spalanie tłuszczów. Napar z czerwonej herbaty Pu-erh jest również źródłem teaniny, lowestatyny oraz innych katechin. Związki te spowalniają syntezę tłuszczu w organizmie. Ma to wpływ na zmniejszenie ilości płytek miażdżycowych oraz cholesterolu. Liczne antyoksydanty występujące w naparze z czerwonej herbaty Pu-Erh wyłapują wolne rodniki i neutralizują ich szkodliwe działanie. Dzięki temu procesy starzenia zostają skutecznie spowolnione a ryzyko zachorowania na nowotwory znacząco spada. Najlepsze efekty przynosi regularne picie herbaty czerwonej Pu-erh w ilości 5-6 filiżanek dziennie.
Sposób parzenia:
Małą łyżeczkę liści należy zalać wrzątkiem i zostawić pod przykryciem przez około 4-5 minut. Napar należy pić zaraz po przyrządzeniu, najlepiej bez żadnych dodatków, gdyż mogą one zneutralizować jego właściwości lecznicze. Można parzyć wielokrotnie. Ponadto warto pamiętać o tym, aby nie pozostawiać listków w naparze, bo stanie się gorzki i będzie zawierał szkodliwe garbniki.
Prawidłowo zaparzona herbata powinna mieć na wierzchu pianę.
Specjaliści zalecają picie 3-5 filiżanek herbaty dziennie – najlepiej półgodziny po posiłku.
Kraj pochodzenia herbaty: Chiny
Wymieszano i konfekcjonowano na terenie Unii Europejskiej.
Dystrybutor: Skworcu Marek Skworc
Masa netto: 50 gramów
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Cechy | |
Kolor | odcienie brązowego |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl