Masz pytanie?

Przyprawa do SHAKSHUKI 50 gramów fix do potraw

Przyprawa do SHAKSHUKI - sklep Skworcu.com.pl
Przyprawa do SHAKSHUKI - sklep Skworcu.com.pl
Cena:2.99PLN
w ciągu 24h od zaksięgowania wpłaty na koncie
Do koszyka
-
+
masz pytania?

 

Przyprawa do SHAKSHUKI 50 gramów

fix do potraw

 

Shakshuka to danie wywodzące się z kuchni tunezyjskiej, ale popularne jest również w Izraelu oraz na północy Afryki. Szaszuka to zapiekane jajka z pomidorami, papryką, doprawione kuminem, a przed podaniem dla wzmocnienia efektu smakowego i wizualnego - świeżą kolendrą. Shakshouka to pyszna propozycja na śniadanie, która nie tylko wyśmienicie smakuje, ale również doda nam energii na cały poranek. Warto dodać, że Shakshuka jest na tyle sycącym daniem, że śmiało można ją podawać również na obiad czy kolację😊 Szaszuka jest prosta w przygotowaniu, a dzięki unikalnej mieszance przygotujesz ją w krótkim czasie!

 

Nasza mieszanka do Shakshuki składa się z podstawowej bazy, którą można dowolnie modyfikować. Puść zatem wodze fantazji i przygotuj Szaszukę w wersji bardzo ostrej, ostrej, wyważonej, łagodnej a nawet słodkiej😊

 

Fix do shakshuki oprócz głównego zastosowania nadaje się również do wszystkich dań kuchni włoskiej oraz śródziemnomorskiej -  zwłaszcza do past, zapiekanek, sałatek, mięsa i sosów. Dzięki oferowanej mieszance Twoje dania oprócz walorów smakowych zyskają również barwny i apetyczny wygląd. Starannie dobrane proporcje poszczególnych składników wzbogacą smak Twoich potraw bez ryzyka dodania nadmiernej ilości którejkolwiek przyprawy.

 

Oferowana mieszanka jest przygotowana w 100% z naturalnych składników. Nie zawiera więc konserwantów, sztucznych barwników, soli ani glutaminianu sodu! Jest nie tylko smaczna, ale i zdrowa! Bez obaw można przygotowywać danie każdego dnia! 😊

 

Składniki:

  • pomidory suszone,
  • czosnek,
  • papryka słodka,
  • papryka wędzona słodka,
  • kmin rzymski,
  • chilli.

 

Przepis na szybką Shakszukę:

Na patelnię wsyp zawartość opakowania i dodaj odpowiednią ilość wody, tak, aby składniki się dobrze połączyły. Pozostaw na kilka minut na małym ogniu, a później zwiększ płomień do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Następnie zrób wgłębienie w mieszance i wbij jajka. Smaż (już bez mieszania) do momentu, aż białka się zetną.  Możesz również włożyć danie do piekarnika lub ściągnąć z ognia, posypać świeżą kolendrą i delektować się pysznym smakiem Szakszuki 😊 Smacznego!

 

Wyprodukowano w Polsce przez przez: Skworcu.com.pl Marek Skworc

Masa netto: 50 gramów

 

Informacja o alergenach:

Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.

Przyprawa do SHAKSHUKI 50 gramów fix do potraw - Cechy
Cechy
Kolorczerwony

Skworcu.com.pl

Marek Skworc

 

ul. Jagiełły 13c/65

41-106 Siemianowice Śl.

NIP: 643-164-82-98

 

TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl

Facebook