Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Shakshuka to danie wywodzące się z kuchni tunezyjskiej, ale popularne jest również w Izraelu oraz na północy Afryki. Szaszuka to zapiekane jajka z pomidorami, papryką, doprawione kuminem, a przed podaniem dla wzmocnienia efektu smakowego i wizualnego - świeżą kolendrą. Shakshouka to pyszna propozycja na śniadanie, która nie tylko wyśmienicie smakuje, ale również doda nam energii na cały poranek. Warto dodać, że Shakshuka jest na tyle sycącym daniem, że śmiało można ją podawać również na obiad czy kolację😊 Szaszuka jest prosta w przygotowaniu, a dzięki unikalnej mieszance przygotujesz ją w krótkim czasie!
Nasza mieszanka do Shakshuki składa się z podstawowej bazy, którą można dowolnie modyfikować. Puść zatem wodze fantazji i przygotuj Szaszukę w wersji bardzo ostrej, ostrej, wyważonej, łagodnej a nawet słodkiej😊
Fix do shakshuki oprócz głównego zastosowania nadaje się również do wszystkich dań kuchni włoskiej oraz śródziemnomorskiej - zwłaszcza do past, zapiekanek, sałatek, mięsa i sosów. Dzięki oferowanej mieszance Twoje dania oprócz walorów smakowych zyskają również barwny i apetyczny wygląd. Starannie dobrane proporcje poszczególnych składników wzbogacą smak Twoich potraw bez ryzyka dodania nadmiernej ilości którejkolwiek przyprawy.
Oferowana mieszanka jest przygotowana w 100% z naturalnych składników. Nie zawiera więc konserwantów, sztucznych barwników, soli ani glutaminianu sodu! Jest nie tylko smaczna, ale i zdrowa! Bez obaw można przygotowywać danie każdego dnia! 😊
Składniki:
Przepis na szybką Shakszukę:
Na patelnię wsyp zawartość opakowania i dodaj odpowiednią ilość wody, tak, aby składniki się dobrze połączyły. Pozostaw na kilka minut na małym ogniu, a później zwiększ płomień do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Następnie zrób wgłębienie w mieszance i wbij jajka. Smaż (już bez mieszania) do momentu, aż białka się zetną. Możesz również włożyć danie do piekarnika lub ściągnąć z ognia, posypać świeżą kolendrą i delektować się pysznym smakiem Szakszuki 😊 Smacznego!
Wyprodukowano w Polsce przez przez: Skworcu.com.pl Marek Skworc
Masa netto: 50 gramów
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Cechy | |
Kolor | czerwony |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl