Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Proszek do pieczenia to biała, sypka mieszanka związków chemicznych. Dzięki zawartemu w nim dwutlenkowi węgla, Twoje wypieki będą puszyste i lekkie. W wielu przepisach na smaczne wypieki znajdziemy wśród składników proszek do pieczenia. Do przygotowania niektórych potrzebna jest soda. Jeśli akurat jej zabrakło można spokojnie zastąpić ją PROSZKIEM DO PIECZENIA. Wystarczy na 1 łyżeczkę sody wypadającą w przpisie dodać 2-3 łyżeczki proszku i ciasto uratowane :)
Proszek do pieczenia zawiera substancje, które bez dostępu wilgoci i w temperaturze pokojowej zachowują postać sypką. Jednak po dodaniu ich do surowego ciasta zaczynają wydzielać gaz i zamieniają masę w swoistą pianę. Dzięki tym właśnie gazom ciasto jest puszyste, ładnie wyrasta i nie opada po wyjęciu z piekarnika.
Nie należy jednak przesadzać z ilością PROSZKU DO PIECZENIA, gdyż w przypadku dodania do potrawy zbyt dużej ilości proszku do pieczenia zdominuje on smak wypieku
Składniki Proszku do Pieczenia:
Zastosowanie:
Biszkopty, ciasteczka, ciasta, babki oraz ciastka kruche.
Przykładowy sposób wykorzystania:
Kraj pochodzenia surowca: Polska.
Wyprodukowano przez: Skworcu.com.pl Marek Skworc.
Masa netto: 100 gramów
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Cechy | |
Kolor | Przyprawy |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl