Masz pytanie?

Płatki drożdżowe NIEAKTYWNE 100g

Drożdże nieaktywne w płatkach - sklep internetowy
Drożdże nieaktywne w płatkach - sklep internetowy
Cena:9.95PLN
w ciągu 24h od zaksięgowania wpłaty na koncie
Do koszyka
-
+
masz pytania?

 

DROŻDŻE NIEAKTYWNE W PŁATKACH 100 gramów 

 

DROŻDŻE NIEAKTYWNE W PŁATKACH to nietypowa forma drożdży. Z ich pomocą nie przygotujesz ciasta drożdżowego na bułeczki, ale przygotujesz wiele innych, równie pysznych potraw. DROŻDŻE NIEAKTYWNE smakują podobnie jak ser, mogą być więc używane jako jego zamiennik w kanapkach, pizzy czy sałatkach. Zagęszczające właściwości NIEAKTYWNYCH PŁATKÓW DROŻDŻOWYCH sprawiają, że stanowią one doskonały zagęstnik i zabielacz do zup, sosów oraz pasztetów. Panierka z dodatkiem DROŻDŻOWYCH PŁATKÓW nada porcji mięsa niezwykły smak. DROŻDŻE NIEAKTYWNE W PŁATKACH to doskonały sposób na cieszenie się serowym smakiem mimo nietolerancji laktozy lub w diecie wegańskiej.

 

NIEAKTYWNE DROŻDŻE W PŁATKACH nie podlegają procesom fermentacji. To właśnie dlatego nie rosną. Jest to również powód, dla którego ta forma drożdży jest łagodniejsza dla układu pokarmowego.

 

NIEAKTYWNE PŁATKI DROŻDŻOWE dostarczają wielu ważnych składników diety. Znajdziemy tu między innymi kwas foliowy, niezwykle potrzebny kobietom planującym ciążę i ciężarnym. Kwas ten wpływa bowiem na proces formowania się cewy nerwowej u rozwijającego się dziecka. Witamina D pochodząca z NIEAKTYWNYCH DROŻDŻOWYCH PŁATKÓW redukuje ryzyko wystąpienia krzywicy i osteoporozy. Dodatkowo wspomaga wchłanianie wapnia, co ważne zwłaszcza w przypadku osób na diecie wegańskiej i wegetariańskiej oraz bezlaktozowej.

 

Wartości odżywcze w 100g PŁATKÓW DROŻDŻY NIEAKTYWNYCH:

  • wartość energetyczna: 1440kJ/344kcal,
  • białko: 51g,
  • węglowodany: 36,9g,
    • w tym cukry: 12,4g,
  • tłuszcze: 4g,
    • w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,7g,
  • sód: 0,18g.

Kraj pochodzenia: Chiny

Wyprodukowano przez: Skworcu.com.pl  Marek Skworc

Masa netto: 100 gramów

 

Informacja o alergenach:

Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.

Płatki drożdżowe NIEAKTYWNE 100g - Cechy
Cechy
Kolorodcienie żółtego

Skworcu.com.pl

Marek Skworc

 

ul. Jagiełły 13c/65

41-106 Siemianowice Śl.

NIP: 643-164-82-98

 

TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl

Facebook