Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Oferowany przez nas miód to produkt wytwarzany przez pracowite pszczółki. W zależności od surowca, z którego powstał wyróżnia się miody: nektarowe, spadziowe i mieszane.
Miód pszczeli od wieków cieszy się uznaniem w kuchniach całego świata – już w starożytnym Egipcie był ceniony jako naturalny słodzik i wyjątkowy przysmak.
Miód może występować w dwóch postaciach: jako gęsty płyn (tzw. patoka) lub w formie skrystalizowanej (tzw. krupiec). Krystalizacja to całkowicie naturalny proces, który zachodzi w każdym miodzie i nie wpływa na jego smak ani aromat. Czas, w jakim zachodzi, zależy od rodzaju kwiatów, z których pochodzi nektar, oraz od dojrzałości samego miodu.
Miód akacjowy powstaje z nektaru kwiatów robinii akacjowej. W stanie płynnym ma barwę jasnosłomkową lub prawie bezbarwną. Dzięki wysokiej zawartości fruktozy długo zachowuje płynną konsystencję, a po skrystalizowaniu przyjmuje kolor kremowy lub jasnosłomkowy.
Jego delikatny aromat przypomina zapach kwiatów akacji, a smak jest wyjątkowo słodki i łagodny. To sprawia, że miód akacjowy należy do najbardziej lubianych wśród dzieci i dorosłych.
W kuchni doskonale sprawdza się jako naturalny dodatek do herbaty, deserów, naleśników czy wypieków. Dzięki subtelnemu smakowi nie dominuje potraw, ale podkreśla ich charakter i nadaje im przyjemną słodycz.
Przykładowe przepisy z użyciem MIODU AKACJOWEGO:
Pochodzenie: Kraje należące do Unii Europejskiej i z poza Unii.
Masa netto: 400 g
Dystrybutor: Skworcu.com.pl Marek Skworc
| Cechy | |
| Kolor | odcienie żółtego |
|---|---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl