Masz pytanie?

Proszek do pieczenia 50g

Proszek do pieczenia 50g
Proszek do pieczenia 50g
Cena:1.95PLN
w ciągu 24h od zaksięgowania wpłaty na koncie
Do koszyka
-
+
masz pytania?

 

PROSZEK DO PIECZENIA

50 gramów 

 

Proszek do pieczenia to biała, sypka mieszanka związków chemicznych. Dzięki zawartemu w nim dwutlenkowi węgla, Twoje wypieki będą puszyste i lekkie. W wielu przepisach na smaczne wypieki znajdziemy wśród składników proszek do pieczenia. Do przygotowania niektórych potrzebna jest soda. Jeśli akurat jej zabrakło można spokojnie zastąpić ją PROSZKIEM DO PIECZENIA. Wystarczy na 1 łyżeczkę sody wypadającą w przpisie dodać 2-3 łyżeczki proszku i ciasto uratowane :)

 

Proszek do pieczenia zawiera substancje, które bez dostępu wilgoci i w temperaturze pokojowej zachowują postać sypką. Jednak po dodaniu ich do surowego ciasta zaczynają wydzielać gaz i zamieniają masę w swoistą pianę. Dzięki tym właśnie gazom ciasto jest puszyste, ładnie wyrasta i nie opada po wyjęciu z piekarnika.
 

Nie należy jednak przesadzać z ilością PROSZKU DO PIECZENIA, gdyż w przypadku dodania do potrawy zbyt dużej ilości proszku do pieczenia zdominuje on smak wypieku

 

Składniki Proszku do Pieczenia:

  • środek spulchniający E-500b - soda oczyszczona,
  • regulator kwasowości - E-450a,
  • mąka pszenna.
     

Zastosowanie:

Biszkopty, ciasteczka, ciasta, babki oraz ciastka kruche.

 

Przykładowy sposób wykorzystania:

 

Kraj pochodzenia surowca: Polska.

Wyprodukowano przez: Skworcu.com.pl  Marek Skworc.

Masa netto: 50 gramów

 

Informacja o alergenach:

Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.

Proszek do pieczenia 50g - Cechy
Cechy
KolorPrzyprawy

Skworcu.com.pl

Marek Skworc

 

ul. Jagiełły 13c/65

41-106 Siemianowice Śl.

NIP: 643-164-82-98

 

TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl

Facebook