Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Ginkgo Biloba czyli Miłorząb japoński to roślina, która w niezmienionej postaci przetrwała prawie 2 miliony lat. O czym to świadczy? O tym, że roślina ta jest niezwykle wytrzymała i wspaniale toleruje wszelkie zmiany w środowisku. Wiele wieków temu właściwości liści miłorzębu zaczęto wykorzystywać w medycynie i wierzeniach ludowych.
GINKGO BILOBA wykorzystywany jest jako składnik wielu mieszanek ziołowych i herbacianych. Wyciąg z jego liści można znaleźć w preparatach aptecznych i zielarskich. Regularne popijanie naparu z liści GINKGO BILOBA ma za zadanie poprawiać koncentrację i ułatwiać zapamiętywanie poprzez poprawę ukrwienia mózgu i stymulację krążenia w tym narządzie. Ta herbatka idealna jest dla osób pracujących umysłowo przez długie godziny oraz uczących się.
W azjatyckiej medycynie ludowej napar z GINKGO BILOBA wykorzystywany był jako lek na zaburzenia krążenia krwi w mózgu. Dzięki tej właściwości redukowano szumy w uszach, zawroty głowy i zaburzenia nastroju oraz lęki. Niedokrwistość kończyn dolnych, obrzęki kończyn, bóle podczas chodzenia, uczucie zimna w stopach to schorzenia, które również leczono z użyciem naparu z miłorzębu. Polecano go również na nadciśnienie wewnątrzgałkowe oczu oraz retinopatię cukrzycową. Wysoka zawartość przeciwutleniaczy postawiła napar z GINKGO BILOBA w szeregu herbat o działaniu spowalniającym starzenie, przeciwdziałających wpływom wolnych rodników, obniżających poziom cholesterolu oraz wspomagających profilaktykę miażdżycy i choroby niedokrwiennej serca.
Sposób przyrządzania:
zalać wodą o temp. 96°C, parzyć 5 minut.
Kraj pochodzenia surowca: Chiny
Wyprodukowano przez: Skworcu.com.pl Marek Skworc
Masa netto: 50 gramów
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Cechy | |
Kolor | odcienie zieleni |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl