Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Pu-erh Yunnan Tea to czysta, pozbawiona wszelkich dodatków aromatyzujących, z rodziny herbat post-fermentowanych, leżakujących. Listki zebrane w prowincji YUNNAN poddawane są procesowi oksydacji nieenzymatycznej, czyli fermentowaniu. Proces ten mocno wpływa na smak, zapach i kolor naparu.
Składniki:
czerwona herbata Pu-Erh 100%
Herbata czerwona znana jest w Chinach od czasów dynastii Tang. Dawniej z jej dobrodziejstw mógł korzystać jedynie cesarz. Była ona produkowana w niewielkich ilościach, w grotach trudno dostępnych. Receptura jaj wytwarzania do dnia dzisiejszego utrzymywana jest w tajemnicy. Wiadomo jedynie, że wiek suszu herbacianego dochodzi nawet do sześćdziesięciu lat. Gatunkowo jest to taka sama herbata jak czarna, swą oryginalną barwę zawdzięcza procesowi fermentacji. Herbata Pu Erh ma specyficzny, mocny ziemisty smak i zapach. Bardzo często aromatyzuje się ją w celu poprawienia jej smaku.
Herbata Pu-erh zawiera najwięcej związków mineralnych i mikroelementów oraz kofeiny (teiny), manganu, wapnia, fluoru, olejków eterycznych, i białka. Choć smak tej herbaty może być nieco przykry i drażniący, to herbata ta jest niezmiernie korzystna dla organizmu człowieka.
Właściwości herbaty Pu-Erh:
Sposób parzenia:
Małą łyżeczkę liści należy zalać wrzątkiem i zostawić pod przykryciem przez około 4-5 minut. Napar należy pić zaraz po przyrządzeniu, najlepiej bez żadnych dodatków, gdyż mogą one zneutralizować jego właściwości lecznicze. Można parzyć wielokrotnie. Ponadto warto pamiętać o tym, aby nie pozostawiać listków w naparze, bo stanie się gorzki i będzie zawierał szkodliwe garbniki.
Prawidłowo zaparzona herbata powinna mieć na wierzchu pianę.
Specjaliści zalecają picie 3-5 filiżanek herbaty dziennie – najlepiej półgodziny po posiłku.
Kraj pochodzenia: Chiny
Dystrybutor: Skworcu Marek Skworc
Masa netto: 50 gramów
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Cechy | |
Kolor | odcienie brązowego |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl